Američki death metalci Six Feet Under po prvi puta u Hrvatskoj
6. veljače 2019.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Američki death metalci Six Feet Under po prvi puta u Hrvatskoj

Chris Barnes i ekipa pojačana sa Jack Owenom, a koja se krije iza naziva Six Feet Under, dolaze kod nas u sklopu Easter in Hell turneje! 

Chris Barnes i Allen West su se dogovorili da naprave side projekt nevezan s Obituaryjem i Cannibal Corpseom iz kojih su originalno dolazili. Six Feet Under je trebao biti side projekt, no dogodilo se totalno suprotno. Izbacili su album, shvatilo da je odlično prihvaćen i nastavili dalje, te je s vremenom Chris Barnes izašao iz Cannibal Corpsea i samo se posvetio ovome. Ostalo je povijest. Nakon nebrojeno puno obrada i hrpetine koncerata koje su u svojoj 25 godišnjoj karijeri odradili, napokon su odlučili doći kod nas.

Podršku će im dati melodic death metalci iz Amerike, Short Fuse, odnosno šest ljudi iz San Francisca koji obožavaju death metal. Iza njih stoje 4 full lenght albuma te 2 EP-a. Na ovoj turneji predstavljaju svoj zadnji album “Our Darkest Future”. Napravili su nekoliko tourova po Europi, svirali su na brojnim velikim festivalima i bili predgrupa bendovima poput Cannibal Corpse, Dying Fetus, Job for a Cowboy, Mudvayne, Slipknot, Obituary, Slayer etc.

Druga podrška ove večeri bit će Childrain, bend koji iza sebe ima tri albuma i EP, a sviraju malo agresivniji death metal s elementima hardcorea. I što je najvažnije, prvi puta sviraju kod nas. Stižu još dva benda, Dead Eyes Always Dreaming i Morose Vitality. Prvi govore za sebe da su hatecore, a u stvari su tehnički brutalni death metal inspiriran bendovima poput Necrophagist, Carnifex, All ShalL Perish, The Black Dhalia Murder, Whitechapel itd. Prvi puta također kod nas, mrze svijet, vole distorziju. Ovi drugi imaju dva EP-a iza sebe, prvi puta su u Europi, što će reći i kod nas.

Ova death metal večer na rasporedu je 16. travnja u Močvari, a ulaznice su već u pretprodaji po cijeni od 120 kuna, dok će na dan koncerta biti 140 kuna. Možete ih kupiti na sljedećim mjestima:

ZAGREB – Dirty Old Empire
OSIJEK – Randevu / DANĐN bar
RIJEKA – Dallas Music Shop Rijeka
SPLIT – Klub Kocka
VARAŽDIN – Black Dog Pub

Rezervacije ulaznica: abyssalbookingmetal@gmail.com

Foto: Promo