Samo 6 mjeseci nakon “Sweetener” Ariana Grande objavila novi album – “thank u, next”!
8. veljače 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Samo 6 mjeseci nakon “Sweetener” Ariana Grande objavila novi album – “thank u, next”!

Samo šest mjeseci nakon što je osvojila top ljestvice albumom “Sweetener”, stiglo nam je njeno najnovije studijsko izdanje čijim je singlovima oborila rekorde slušanosti. Danas je predstavila svoj novi album “thank u, next”.

Uz novi album, Ariana predstavlja i videospot za pjesmu „break up with your girlfriend, i’m bored“, koji u manje od 10 sati od objave broji više od 5 milijuna YouTube pregleda te je i u Hrvatskoj stigao na Trending listu.

Već se nakon prvog slušanja može osjetiti kako su pojedine pjesme nastale pod jakim utjecajem trapglazbe, ali i dalje je glavni adut čitavog albuma jedinstven Arianin glas. Pjevačica je na snimanju surađivala s producentima koji su zaslužni za neke od najvećih svjetskih hitova posljednjih godina. Među njima su se našli Happy Perez (Miguel, Future, Jessie Ware), Pop Wansel (Nicki Minaj, Rihanna, Usher) iTommy Brown (Travis Scott, 2 Chainz, Fifth Harmony).

Već smo do sad imali priliku poslušati neke od pjesama s novog albuma. Jedna od njih je ” 7 rings”, koja je 24 sata nakon objave na streaming servisu Spotify poslušana više od 14 milijuna puta. Time je postavila novi rekord, budući da do sad nijednom izvođaču u streaming povijesti to nije pošlo za rukom. Pjesma je dobila i službeni videospot, koji je u manje od mjesec dana pregledan više od 135 milijuna puta.

 To nije jedini rekord koji je pjevačica oborila. Nakon što je njen hit “thank u, next” dospio na prvo mjesto Billboard Hot 100 ljestvice, pripadajući je videospot pjesme u 24 sata pogledan više od 50 milijuna puta, čije me je oborio rekord za najgledaniji video u jednom danu. Samo dva mjeseca nakon objave, spomenuti se spot velikom brzinom bliži broju od 300 milijuna pregleda.

Ariana Grande svoju karijeru je započela na Broadwayu u mjuziklu „13“, a svjetsku slavu dobila je u seriji „Victorious“. Svoj debi album, „Yours Truly“ predstavila je 2013. godine, a vodeći singl „My Way“ ubrzo je osvojio glazbene ljestvice i smjestio se na prvo mjesto Billboard Top 200 liste. Slične uspjehe ponovila je i s ostalim albumima, a za dio slave zaslužan je i njezin vokalni raspon zbog kojeg su je uspoređivali i s legendarnom Mariah Carey.

„thank u, next“ – popis pjesama:

imagine
needy
NASA
bloodline
fake smile
badidea
make up
ghostin
in my head
7 rings
thank u, next
break up with your girlfriend, i’m bored