“Radioactive” Imagine Dragonsa prešao milijardu pregleda na YouTube-u!
9. veljače 2019.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

“Radioactive” Imagine Dragonsa prešao milijardu pregleda na YouTube-u!

Iako je pjesma objavljena još 2012. godine i danas se smatra najvećim hitom grupe Imagine Dragons, a o čemu govore i brojke – spot je do sada pregledan više od milijardu puta na YouTube-u.

Znamo tko je prvi dosegao brojku od milijardu pregleda na YouTube-u, Psy sa svojim hitom “Gangnam Style”, danas to više nije toliko nemoguće, ali nije ni prečest slučaj. Tako su se Imagine Dragonsi pridružili milijarderima na YouTube-u, a u pitanju je pjesma “Radioactive” s njihovog debi albuma “Night Visions”, objavljenog u listopadu 2012. godine. Pjesma je postala hit sljedeće godine, bez obzira što je dosegla tek 12. mjesto na britanskoj listi singlova, te 3. mjesto na Billboardu.

Zanimljivo, ovo nije prvi hit Imagine Dragonsa koji je ušao u klub milijardera, to su već učinili s pjesmom i spotom “Thunder” koji je ovu brojku dosegao u prosincu 2018. godine. Pjesma se nalazi na njihovom još aktualnom, četvrtom studijskom albumu “Origins”. objavljenom prošle godine.

Inače, u klubu milijardera nalazi se više od 150 izvođača/spotova, a Justin Bieber je jedini koji ima pet spotova s više od milijardu pregleda. Katy Perry, Bruno Mars, Nicky Jam, Shakira, J Balvin i Taylor Swift imaju četiri. Samo su četiri neglazbena videa dio top 100 liste. Taylor Swift, Katy Perry, Ed Sheeran, Shakira i Justin Bieber su jedini koji imaju dva videa s više od 2 milijarde pregleda.

Na čelu kompletne liste je i dalje “Despacito” Luis Fonsi feat. Daddy Yankee (5.96 milijardi pregleda), iza njega je “Shape of You” Ed Sheeran (4,07), a top 5 završavaju “See You Again” Wiz Khalifa feat. Charlie Puth (4), “Uptown Funk” Mark Ronson feat. Bruno Mars (3,46) i “Masha and The Bear – Recipe For Disaster” (3,43), ruska animirana TV serija. Na sljedećem, šestom mjestu je upravo spomenuti “Gangnam Style” Psy koji broji već 3,29 milijardi pregleda.