Lucinu “Čežnju” otplesao nacionalni prvak Baleta HNK-a Zagreb Tomislav Petranović
13. veljače 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Lucinu “Čežnju” otplesao nacionalni prvak Baleta HNK-a Zagreb Tomislav Petranović

Nakon uspješne, vrlo intenzivne, kreativne i definitivno glazbom obilježene 2018. godine u kojoj je objavila svoj album prvijenac ‘Susret’, te ga uspješno koncertno predstavila pred punim Velikim pogon Tvornice kulture jedna od vodećih imena mlađe kantautorske scene Luce donosi nam prateći video broj za aktualni singl ‘Čežnja’. Ovo će ujedno biti njena sedma pjesma s albuma koja je dobila svoju ekranizaciju i s kojom kako sama ističe zatvara njegovo poglavlje.

Radi se o mojoj autorskoj  pjesmi koja govori o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti jednog emotivnog odnosa kojeg sam morala otpustiti, te o tome kako sam se nosila s tim procesom udaljavanja.’ navodi Luce i dodaje: ‘Čežnja’ mi se dugo “kuhala” u glavi, a “iscurila” je na papir doslovno u nekoliko minuta. Pjesmu sam službeno predstavila na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu što mi je pričinjavalo dodatni emotivni naboj.

Najposebnija kantautorica na hrvatskoj glazbenoj sceni prepoznatljivog alta i autentičnih emocija, uz podršku Srđana Sekulovića – Skansija zaduženog za produkciju i aranžman, ponovno nas je počastila rasnom, epskom baladom simfonijskog ugođaja kojeg su stvorili štrajhovi, te backovske dionice iza kojih stoji sama Luce. I ovog puta osjećaji probijaju kroz njenu interpretaciju, a video broj u režiji Luke Nižetića  u kojem se pojavljuje nacionalni prvak Baleta Hrvatskog narodnog kazališta Zagreb – Tomislav Petranović, donio nam je jednu novu dimenziju čitanja same pjesme.

Imao sam iznenađujuće pozitivan prvi dojam o samoj pjesmi ( inače uvijek trebam par slušanja). I sam sam u trenutku u životu o kojem pjesma govori i slike sa koreografijom su počele spontano navirati. Samo snimanje je teklo vrlo ugodno , kao što to uvijek i je kada se okupe kreativci sa istim ciljem. Pozitivna atmosfera, inspirativna muzika, igranje sa danjim svijetlom, čisti pokreti koje sama pjesma kao da je koreografirala. Bilo je to jedno vrlo osobno i introspektivno iskustvo. Ogoljele emocije bez fancy pakiranja.Iskreno i u “glavu”.’ kazao nam je priznati baletan u čijoj se bogatoj biografiji navodi da je bio solist Baleta Bečke državne opere, prvak Portugalskog nacionalnog baleta, a tu su i suradnje s najznačajnijim suvremenim koreografima kao i plesne glavne uloge u baletima Rudolfa Nureyeva, Georgea Balanchinea, Kennetha MacMillana i mnogih drugih.

Možda i najzanimljivije u stvaranju ovog videa je što se radi o jedinstvenoj koreografiji koja je nastala na samom setu snimanja, gdje je Tomislav nošen pjesmom, improvizirao i stvarao prekrasne plesne figure.

Luce, kojoj kritičari i glazbeni svijet predviđaju blistavu budućnost ovih dana ulazi u studijo gdje bi trebala početi s radom na novom albumu, a želja joj je da već pred ljeto predstavi i prvi njegov najavni singl.

Foto: Karla Matulina

Oznake 2019, čežnja, luce, singl, spot