IZVJEŠĆE/FOTO: Bang Bang i više nego uspješno položili prvi veliki koncertni ispit!
2. ožujka 2019.
Music Box (10949 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Bang Bang i više nego uspješno položili prvi veliki koncertni ispit!

Tvornica kulture često zna biti i prokletstvo te i oni bendovi za koje možda očekujemo da će ju napuniti ne uspiju u toj misiji. Bang Bangovci su stigli u pregrađeni veliki pogon Tvornice, bez tribina i vrlo dobro popunili prostor, a što je najvažnije ispunili je odličnom energijom te sjajnom live predstavom.

Gledali smo ih više puta, ali uvijek su to bili kratki festivalski nastupi ili akustične svirke, stoga je koncert u Tvornici kulture bio prvi pravi veliki ispit za bend koji već jedno dulje vrijeme postoji na hrvatskoj glazbenoj sceni i iza sebe ima jedan studijski album (drugi je na putu). Već se s introm koncerta moglo zaključiti da će ova večer biti “the večer”. Pali se matrica, svi reflektori ugašeni, netko se šulja na pozornicu i kreće prvi riff, a s njim se pale sva svjetla i ispred nas izlazi “superstar” bend s frontwoman kakvu samo možete sanjati. Moramo malo odglumiti i fashion portale, ali Lara Antić oduvijek pazi kako će izgledati na pozornici pa je i ovoga puta oduzimala dah svojim izgledom i ono najvažnije – svojim fenomenalnim glasom. Moram pohvaliti razglas koji je bio na visini zadatka i baš smo s ekipom komentirali kako je nevjerojatno da se čuo svaki segment glazbe ovog benda, od snažnih i odlično ozvučenih bubnjeva, preko basa i dvije gitare, do samog vokala. Čak i one pjesme koje imaju dosta sličnosti, nisu tako zvučale uživo pa niti jedan dio koncerta nije bio dosadnjikav.

Od “Bez obzira na sve”, “Ne zaboravi me” i “Nešto me pogodilo”, preko ultimativnog hita “Imam”, “Papar i sol” i “Pijani i zaljubljeni”, do suradnje sa Sašom Antićem na pjesmi “Kako stoje stvari”, a koji se konačno i pojavio na koncertu Bang Banga i otpjevao svoju rap dionicu. Odsvirali su i neke nove pjesme, poput aktualnog “Superstara”, ali i one koje još nismo imali prilike čuti na radijskim postajama, “Sebi dovoljni” i “Pismo” koje Lara pjeva s Hrvojem. Ove pjesme će se naći na novom studijskom albumu koji treba izaći vrlo brzo.

S obzirom da bend ima “samo” dva albuma koncert je trajao skoro 2 sata i nije se baš moglo primijetiti da im je ovo prvi veliki samostalni koncert. Bilo je nekih sitnih stanki između pjesama, ali ništa za zamjeriti. Nervoze nije bilo, a energija koja se širila pozornicom je bila na zavidnoj razini. Osim Saše Antića, na pozornici su se pridružili i violinist Marko First te trubač Stipe Mađor-Božinović.

Na kraju bis od dvije pjesme, prva “Bang Bang”, obrada Nancy Sinatra zbog koje je i nastao naziv benda, a druga još jedna potpuno nova pjesma “Malo lažnog sjaja”. Iz publike su se tijekom cijelog koncerta mogli čuti vriskovi, podrška njihovih prijatelja i kolega, ali i više nego korektnog broja obožavatelja koji je dosegao lijepu brojku oko 400.

Prvi pravi koncertni ispit Bang Bang su uspješno prošli i sad je jasno kako nije riječ o slučajnom bendu ili samo radijskom bendu, nego o glazbenicima koji znaju, hoće i mogu. I da završim s onom poznatom – kakav je bio tulum, dobro da ne lajemo.

Foto: Nikola Knežević