Kultur Shock sprema novu šok terapiju u Vintageu!
8. ožujka 2019.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Kultur Shock sprema novu šok terapiju u Vintageu!

Kultur Shock  vraća se u Zagreb i to u Vintage Industrial Bar. Tamo će u nedjelju, 7. travnja  promovirati svoje jedanaesto izdanje „D.R.E.A.M.“ 

Kultur Shock osnovan je prije 23 godine u Seattleu pod vodstvom Sarajlije Srđana „Gine“ Jevđevića koji je oko sebe glazbenike iz ex-Yu, ali i cijelog svijeta pomalo tako da je ovaj bend uvijek bio obilježen notom multikulturalnosti. Brzo su stekli underground slavu širom Amerike što je rezultiralo potpisivanjem ugovora s izdavačkom kućom Billy Goulda, basiste Faith No Morea.

Često ih se uspoređuje s Gogolom Bordellom ili S.O.A.D.-om, ali njihova je glazba još bogatija za jedan balkanski „tač“ koji svakako jako dobro rezonira s ovdašnjom publikom pa je vrhunska i nabrijana atmosfera popraćena s hektolitrima znoja. Ovaj koncert dio je velike europske turneje tijekom koje će bend osim Hrvatske zasvirati još u Njemačkoj, Grčkoj, Srbiji, Slovačkoj, Češkoj, Italiji, Makedoniji, Sloveniji, Bugarskoj.

Neke od značajniijih suradnji članova Kultur Shocka na ovaj ili onaj način bile su s imenima kao što su Esma Redžepova, Serj Tankian, Gogol Bordello, Balkan Beat Box, Beirut, Dubioza Kolektiv, Edo Maajka…

Članovu benda su: Gino Yevdjevich – vokal, perkusije, Val Kiossovski – gitara, vokal, Chris Stromquist – bubnjevi i perkusije, Guy M. Davis – bas, vokal, Amy Denio – saksofon/klarinet, vokal, Matty Noble – violina.

Cijena ulaznice u pretprodaji je 80 kuna, na dan će koštati 100 kuna ako ih ostane. Mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, a informacija o početku prodaje bit će dostupna uskoro.