POZIV NA ŽENSKI MARŠ: Snažna poruka kantautorice Aklee Neon za Dan žena!
8. ožujka 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

POZIV NA ŽENSKI MARŠ: Snažna poruka kantautorice Aklee Neon za Dan žena!

Mlada kantautorica i putujuća glazbenica Aklea Neon izašla je na ulice Zagreba i ususret 8. martu poručila «Ne, tako ne ide» stanju žena u Hrvatskoj koje simbolično opisuje emotikonom “smeđe tortice” .

U svom novom NeonOn sessionu pod nazivom “Iskoračujem” utjelovljuje 5 različitih žena koje stoje uz bok jedna drugoj i bez obzira na različite ekspresije sebe žive ravnopravnost i iskoračuju zajedno.

Aklea je na svojoj Facebook stranici uz video objavila i svojevrsni manifesto“Mi smo one koje se ne sklanjaju, koje ne obaraju pogled, koje ne trpe, koje se ne srame sebe, koje ne moraju opravdavati svoje mjesto za stolom, koje pružaju ruku, srede se kad hoće i kak’ hoće, kucaju na vrata i kucaju opet. Stojimo rame uz rame s muškarcima koji su snažni i senzibilni, koji su vidjeli svog tatu «jednostavno takvog, eruptira k’o vulkan» i nisu u tome vidjeli muškost, nego slabost, koji nam ne dobacuju na ulici izdaleka nego nam dođu blizu i ne kažu samo «kako si dobra» već «volim te, cijenim te i poštujem te, ti i ja smo ravnopravni» u kući, u poslu, u primanjima, u brizi za dijete, u tome tko sprema krevet, a tko ovaj tjedan usisava.”

Aklea Neon svojom pojavom osnažuje i emancipira te poziva sve muškarce i žene da se upute na Ženski marš u svom gradu ovaj petak. “Iskoračimo za ljubav, ravnopravnost, pravu muškost i pravu ženskost”, kaže i nadodaje, “ako nekom treba transparent, imam ih dosta”.