Nestašni Tom Jones družio se s Elvisom, zaveo bivšu Miss svijeta, ali i nokautirao Alija
12. ožujka 2019.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Nestašni Tom Jones družio se s Elvisom, zaveo bivšu Miss svijeta, ali i nokautirao Alija

Velški glazbenik osim bogatim glazbenim opusom može se pohvaliti i živopisnom biografijom. U travnju kreće na američko – europsku turneju u sklopu koje će 18. lipnja 2019. godine nastupiti u ljubljanskoj dvorani Stožice.

Tom Jones jedan je od rijetkih koji nakon 56 godina karijere uspješno odrađuje turneje i puni svjetske dvorane, a čije hitove vole sve generacije. Ovaj neumorni 78-godišnji Velšanin raskošnog baritona uskoro kreće na novu turneju u sklopu koje će 18. lipnja posjetiti i Sloveniju. Svjetska superzvijezda u Ljubljanu dolazi u organizaciji Star produkcije, a u dvorani Stožice najavio je spektakularan koncert na kojem će izvesti neke od najvećih hitova poput ‘’It’s Not Unusual’’, ‘’Kiss’’, ‘’Delilah’’…

Jones je oduvijek bio poznat ne samo kao izvrstan pjevač već kao veliki šarmer i miljenik žena. Iako je 59 godina proveo u braku sa srednjoškolskom ljubavi Lindom, bio je prilično nestašan. I danas se pamti njegova afera s Miss svijeta Marjorie Wallace. Upoznao ju je 1973. godine, kada je Marjorie ponijela titulu najljepše, no nakon samo 104 dana, čim se saznalo za njihovu vezu, ostala je bez krune, a Tom ju je ostavio iz straha da ne izgubi Lindu.
No, nije šarmantni Tom omiljen samo među ženama jer veliki prijatelj bio je s Elvisom Presleyem i Muhammadom Alijem. Sa svojim idolom, “kraljem rock’n’rolla” upoznao se 1965. Presleyeva udovica Priscilla često je isticala kako supruga nikada nije vidjela sretnijeg u muškom društvu nego onda kada je bio s Tomom. Slučajni susret u Paramountovu studiju preraslo je u veliko prijateljstvo koje je trajalo do Elvisove smrti.

– Proveli smo neko vrijeme na Havajima. Sjedili smo, svirali gitaru i pjevali. Bili smo kao dva dječaka koji rade ono što vole – prisjetio se Tom njihovih druženja. Lijepe uspomene ima i s Muhammadom Alijem.
S legendarnim boksačem družio se 30 godina i jedan je od rijetkih koji se može pohvaliti da je nokautirao trostrukog svjetkog prvaka u teškoj kategoriji.

– Ali je bio jedan od mojih najvećih obožavatelja. Jedne prilike pozvao me u svoj kamp u Pennsylvaniji i pitao me želim li mu biti sparing partner. Naravno da sam odbio no nije odustajao. Ušao sam u ring, zamahnuo, a on se pretvarao kako pada na pod. Taj trenutak snimio je Alijev menadžer Gene Kilroy I ostalo je povijest. Eto mogu se pohvaliti da sam ga nokautirao – otkrio je kroz smijeh Jones u dokumentarcu “Ali”.

U karijeri je prodao više od 100 milijuna albuma, o njegovu životu napravljen je mjuzikl “Tom: A Story od Tom Jones”, “težak” je više od 170 milijuna funti, a 2005. godine proglašen je najbogatijim glazbenikom u Walesu. Uz turneje i albume Jones je posljednjih nekoliko godina jedan od sudaca u BBC-jevu showu “The Voice” sa zaradom od 500.000 funti po sezoni.

Glazbeni spektakl ovog legendarnog pop rock pjevača s istinskim ritmom za blues i soul, koncert je koji se mora doživjeti, a ulaznice za nastup 18. lipnja u dvorani Stožice možete kupiti u sustavu i na svim prodajnim mjestima Eventima.