HGU Sessions u Mesničkoj – serija besplatnih glazbenih radionica!
16. ožujka 2019.
Music Box (10918 Članci)
Podijeli

HGU Sessions u Mesničkoj – serija besplatnih glazbenih radionica!

KcM Kulturni centar Mesnička (Mesnička 12, Zagreb) mjesto je na kojem će od ožujka do lipnja 2019. Hrvatska glazbena unija organizirati razne glazbene radionice.

Radionice su namijenjene srednjoškolcima, studentima i glazbenicima svih profila, a na rasporedu su ponedjeljkom od 18 do 20h 12 tjedana zaredom. Predavači su istaknuti i priznati hrvatski glazbeni izvođači jazz, fusion i rock glazbe. Radi se o seriji od 12 glazbenih radionica koje će jednom tjedno (ponedjeljkom) voditi istaknuti hrvatski glazbenici, višestruki dobitnici strukovnih nagrada Status i Porin. Osim velikog profesionalnog svi predavači imaju i pedagoško iskustvo ostvareno kroz suradnju sa brojnim glazbenim učilištima, obrazovnim institucijama, seminarima i radionicama. Hrvatska glazbena unija Podružnica 1 Zagreb je u svojem dosadašnjem radu, a postoji već više od 26 godina, organizirala brojne radionice koje su bile iznimno posjećene, jer posjeduje veliku bazu članova koje ovakve teme zanimaju. Kod glazbenika svih profila postoji volja i želja za dodatnom glazbenom edukacijom i usavršavanjem, pa im HGU Zagreb na ovaj način to želi omogućiti. Iako su radionice u prvom redu organizirane za članove, namijenjene su i svim drugim glazbenicima – predanim amaterima kao i profesionalcima.

“Javila se želja za suradnjom s novootvorenim kulturnim prostorom u centru Zagreba – Kulturnim centrom Mesnička, koji postoji nešto više od godinu dana. KcM se profilirao kao mjesto koje posjećuje puno mladih ljudi jer je program koji nude izuzetno kvalitetna kultura – jazz i unplugged koncerti, izložbe slikara i fotografa, večeri poezije i drugo. Za sebe KcM može reći da ima vjernu sljedbu posjetitelja i redovnih gostiju što je plus za organiziranje ovakvih radionica”, ističu u HGU.

Ime radionica je usko povezano s edukativnim video serijalom koji HGU producira i publicira na vlastitom YouTube kanalu pod imenom HGU Sessions, gdje poznati glazbenici – od kojih većina sudjeluje i u ovom ciklusu radionica u KcM-u, prezentiraju svoj stil i tehniku sviranja, i sve ono što ih izdvaja kao vrhunske instrumentaliste.

Glazbene radionice će se redovito održavati tijekom 3., 4., 5. i 6. mjeseca 2019., svaki ponedjeljak od 18 do 20 sati, a u nastavku večeri bi se održavali koncerti u formi tzv. jamm sessiona što je i prilika da se prezentirano na netom održanoj radionici primjeni i pokaže u stvarnoj glazbenoj situaciji. Radionicama može prisustvovati cca 60 posjetitelja.