Lana Janjanin, Dina Rizvić i Jazz orkestar HRT-a s Alanom Bjelinskim sljedeći tjedan u Lisinskom
16. ožujka 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Lana Janjanin, Dina Rizvić i Jazz orkestar HRT-a s Alanom Bjelinskim sljedeći tjedan u Lisinskom

Dvije iznimno talentirane glazbenice, Lana Janjanin i Dina Rizvić, promoviraju prvi zajednički studijski album koji su snimile s Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije.

Ovim studijskim izdanjem objavljenim za Croatia Records, Lana i Dina ušle su u glazbenu povijest naših prostora kao prve žene koje su skladale, aranžirale, odsvirale, otpjevale i snimile svoj opus za jazz orkestar. A učiniti to u ovako ranoj životnoj dobi samo je još jedna potvrda njihovog neizmjernog talenta, marljivog rada i kreativnosti.

Autorske pjesme jedne i druge glazbenice podijeljene su na dva nosača zvuka koje krasi i zajednička pjesma Miracles s kojom su najavile istoimeno izdanje. Osim autorskih pjesama treba istaknuti i nekoliko osvježenih obrada u jazz izdanju. Lani i Dini na pozornici će se pridružiti Jazz orkestar HRT-a pod ravnanjem dirigenta Alana Bjelinskog.

28-godišnju skladateljicu, klaviristicu i pjevačicu Lanu Janjanin interes prema jazz, soul/R&B i pop glazbi potaknuo je na pisanje vlastitih pjesama, no ljubav i poštovanje prema klasičnoj glazbi odveli su je u Beč gdje je 2008. godine upisala studij kompozicije na glazbenoj akademiji Universität für Musik und darstellende Kunst Wien kao najmlađa u klasi. Završila je diplomski studij klasične kompozicije, potom i medijske kompozicije te stekla titulu magistre s 23 godine.

Glazbeni talent 25-godišnje Dine Rizvić omogućuje joj da već sa 16 godina potpisuje prvi izdavački ugovor s Croatia Recordsom i objavljuje svoj prvi kantautorski pop album Bez poraza. Diplomirala je na prestižnoj glazbenoj akademiji Berklee College of Music u Bostonu u smjeru suvremene kompozicije i produkcije, Summa Cum Laude, a trenutno je u Londonu na magisteriju audio produkcije na University of Westminster, gdje i radi kao skladateljica glazbe za medije (film/TV/radio), učiteljica klavira, korepetitorica te surađuje s bendovima Hank i Skybridge. Koncert u Lisinskom (mala dvorana) na rasporedu je u četvrtak, 21. ožujka s poečtkom u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 60 kuna moguće je kupiti na blagajnama Lisinskog ili online u sustavu ulaznice.hr.