Incident na koncertu grupe Dropkick Murphys – basist nasrnuo na bezobraznog gledatelja!
17. ožujka 2019.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Incident na koncertu grupe Dropkick Murphys – basist nasrnuo na bezobraznog gledatelja!

Američki Celtic punk bend Dropkick Murphys ovih dana ima gust raspored koncerata povodom proslave Svetog Patrika, ali je ipak jedan događaj sve zasjenio.

Na koncertu u Bostonu protekloga petka, basist benda Ken Casey ostao je krvave glave nakon što je skočio na jednog preagresivnog obožavatelja u publici. Casey je uočio kako jedan muškarac laktari druge gledatelje, uključujući i žene i to sve u blizini pozornice. Zaustavio je koncert i pozvao osiguranje, ali se odlučio i sâm sukobiti s gledateljem. Kako je krenuo u publiku dobio je konzervom piva u glavu. No, nije stao u svojem naumu. Nakon što se cijela situacija smirila publici se obratio pjevač Al Barr koji je rekao da nastupaju već 21 godinu i kako ovo nije neka nova situacija.

“Kad vas pozovemo na koncert to je kao da vas pozovemo u goste u vlastitu kuću. I kada nas netko ne poštuje, to je kao da nas ne poštuje u našoj vlastitoj kući”, rekao je i dobio ovacije od publike.

Ovo nije prvi put da se Casey sukobljava s obožavateljima. 2013. godine na pozornicu se popeo muškarac i uputio  nacistički pozdrav, zbog čega ga je Casey srušio na pod i nakon čega je nastala velika gužva. Stoga, nema zafrkavanja s Dropkick Murphys koji jasno daju do znanja da na njihovim nastupima nije dozvoljeno nasilje, ekstremizam i bilo kakva druga nedolična ponašanja.

Ove nedjelje Dropkick Murphys nastupaju u House of Blues u Bostonu, a potom kreću na europsku turneju. Nama će najbliže biti u Mađarskoj (18.6.) i Austriji (13.6.).

Foto: Nikola Knežević