Helem nejse u premijernom samostalnom pohodu na Zagreb i to s novim materijalima!
18. ožujka 2019.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Helem nejse u premijernom samostalnom pohodu na Zagreb i to s novim materijalima!

Svestrani, kreativni sarajevski kolektiv Helem nejse najavljuje premijerni samostalni nastup u zagrebačkom KSET-u u subotu, 27. travnja.

Nakon fantastičnog nastupa prije Ede Maajke u Domu sportova koji je oduševio i publiku i kritiku, reperi, glumci, instrumentalisti i radijski voditelji kolektiva Helem nejse vraćaju se u Zagreb s novim studijskim albumom “Pola čovjek, pola jedan” koji će biti objavljen 24. ožujka.

Već ranije najavljen singlovima koji su protresli regiju, kao “Kabadahija“, ljubavna pjesma čiji zarazan refren nikog nije ostavio ravnodušnim, cjelina je od četrnaest pjesama u kojima, ponekad direktno, ponekad uz veliku dozu ironije i raznih duhovitih doskočica, progovaraju o ljubavi, socijalnoj nepravdi, društvenim anomalijama i svakodnevnim životnim navikama i situacijama u kojima se svatko vrlo lako može pronaći. Oni ne izmišljaju, već samo primjećuju i zapisuju ono što se dešava u njihovoj neposrednoj okolini. Za sebe kažu da je „Helem nejse jedan noviji, svježiji pogled na svijet“.

Čika Gagara, Stihomir Klepić i Toshi Domaćin u Zagreb dolaze s bendom koji njihovom stvaralaštvu daje dodatnu dozu energije i performerskog šarma čime je kvalitetan doživljaj potpun, a lud provod uz hitove kao „Bolje bi ti bilo“, „Smetljište historije“, „Debili“ ili „Sudinica“ zagarantiran. 

Helem nejse nastao je prije pet godina, iza njih je uspješan debitantski album “Go u gostima” koji se uvukao u svakodnevni govor i kulturu mladih u BIH, kazališna predstava „Sarajevski dani terorizma“ koja na svakoj izvedbi do posljednjeg mjesta ispuni sarajevski Kamerni teatar i radijska emisija, koju svake nedjelje u 22 h možete pratiti uživo na njihovom Facebook profilu, a progovara o raznoraznim društvenim aktualnostima čime je stekla mnoštvo oduševljenih i vjernih pratitelja diljem regije.

Velikani kao Edo Maajka, Dubioza kolektiv, Marko Louis i Frenkie ne prestaju hvaliti rad ovih svestranih momaka iz čega su se rodile uspješne glazbene suradnje kao „Pionirska“ s Dubiozom, „Nemam“ s Edom, „Idi“ i „Kabadahija“ s Louisem i „Kafa na aparatima“ s Frenkijem koja se našla na novom albumu „Pola čovjek, pola jedan“.

Ulaznice za koncert 27. travnja moći se nabaviti po cijeni od 30 kn u KSET-u i Dirty Old Shopu, na dan koncerta cijena će iznositi 40 kn.

Foto: Nikola Knežević