IZVJEŠĆE: Pestilence u Vintageu – death metal koncert legendi žanra
19. ožujka 2019.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Pestilence u Vintageu – death metal koncert legendi žanra

Na početku moram se zahvaliti timu Abyssal Bookinga sto je nakon godina stanke skupio dovoljno hrabrosti i dofurao prvi u nizu sjajnih, underground koncerata, kakve smo prije 10-ak godina imali često u Zagrebu.

O predgrupama Grimaze i Beleeding Gods neću previše pisati jer po mojem mišljenju njihov nastup uživo je bio solinda, ali ništa novo, ništa za uhvatiti se i za sada im s takvim stavom ne mogu predvidjeti neku presvjetlu budućnost. Osrednje u najmanju ruku.

Ali onda su na binu izašli Pestilence, nizozemski i jedan od najboljih i meni najdražih old school bendova. Nakon prvih par stvari sve je bilo jasno – ovo je death metal kakav se danas rijetko čuje u ovakvoj izvedbi, odsviran srcem, uz „malu“ pomoć „klinaca“ na gitari i basu. Na koncert je vrijedilo doći samo zbog “Out of Body” verzije, ali meni je “Defy Thy Master” bila apsolutni vrh koncerta. U toj pjesmi se pokazalo kako old school DM treba zvučati danas. Odsvirali su je savršeno, a back vokal drugog gitariste sve je to podigao na još jednu, opakiju death metak razinu. Prava je šteta što se gospon nije uključivao češće na back vokalima jer ima sjajan growl i stage presence.

Nakon odsviranog “Consuming Impulse” albuma nastavili su s par pjesama s “Testimony of the Ancients” albuma, naravno, publici najdražeg. Bila je tu i “Horror Detox” s “Resurrection Macabre” albuma i na kraju poslastica “Land of Tears”. Odsvirana je čak i brutalnije od ostatka seta. Prilično rijetko za bendove koji pjesmu koju su odsvirali po milijun puta i taj milijun i prvi put odrade toliko živo i energično kao da je njima za gušt. Iznenađenje i sjajan način za završiti koncert.

Pohvalio bih organizaciju na sjajno odrađenom poslu, profesionalnosti i odličnom zvuku koji do sad nisam čuo u Vintageu. Abyssal ekipa – dajte još!!!