Nakon Lisinskog Lana Janjanin promovira solo album koncertom u Saxu
25. ožujka 2019.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Nakon Lisinskog Lana Janjanin promovira solo album koncertom u Saxu

Nakon odličnog nastupa u Lisinskom s Dinom Rizvić i Jazz orkestrom HRT-a, Lana Janjanin ovaj će put sa svojim kvartetom nastupiti u nešto intimnijoj klupskog atmosferi i promovirati svoj album prvijenac “A Minute of Love“. 

Ova 28-godišnja skladateljica, klaviristica i pjevačica rođena je u Zagrebu u glazbenoj obitelji. U dobi od 4 godine kreće u glazbeni vrtić, a sa 6 godina upisuje klavir kao glavni predmet na Glazbenom učilištu Elly Bašić u Zagrebu, gdje završava osnovni i srednjoškolski program, paralelno pohađajući jezičnu gimnaziju.

Interes prema jazz, soul/R&B i pop glazbi potiče ju na pisanje vlastitih pjesama, no ljubav i poštovanje prema klasičnoj glazbi vode ju u Beč gdje 2008. godine upisuje studij kompozicije na glazbenoj akademiji “Universtät für Musik und darstellende Kunst Wien” kao najmlađa u klasi. U lipnju 2010. godine završava prvi diplomski studij klasične kompozicije i nastavlja sa studijem medijske kompozicije, kojeg 2013. uspješno završava te stječe titulu magistre s 23 godine.

Lana piše tekstove, sklada i aranžira glazbu za svoj jazz sastav s kojim redovito nastupa na internacionalnim pozornicama, kao i za jazz orkestre kojima po prilici i dirigira. Također sklada i za klasične komorne ansamble. Surađivala je s mnogim poznatim glazbenicima i orkestrima uključujući i virtuoza na violini Robyja Lakatoša, ORF Simfonijski Orkestar i Jazz Orkestar HRT-a.

Krajem 2018. godine objavila je debitantski album autorske glazbe – “A Minute of Love”, snimljenog s njenim jazz sastavom.

Iste godine objavljen je i dvostruki album “Miracles” u suradnji s Dinom Rizvić i Jazz Orkestrom HRT-a, s kojom produkcijom obje glazbenice ulaze u povijest Hrvatske i regije kao prve žene koje su skladale, aranžirale, odsvirale i otpjevale svoj opus za big band. U 2019. Lana je nominirana za diskografsku nagradu “Porin” u kategoriji “Novi izvođač godine”.

Njen kvartet čine glazbenici iz Austrije i Slovenije: basist Marko Ferlan, bubnjar Lukas Fellner i trubač Tomaž Gajšt.

Koncert će se održati u četvrtak, 16. svibnja. Cijena ulaznice u pretprodaji je 35 kuna, na dan će koštati 50 kuna i može se kupiti isključivo u Saxu tijekom radnog vremena kluba.