Nova pjesma benda Mi Vida otkriva što se nalazi “Ispod mesa”
26. ožujka 2019.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Nova pjesma benda Mi Vida otkriva što se nalazi “Ispod mesa”

Iza imena benda MI VIDA stoje glazbenici kojima scena i pozornica nisu nimalo strani – Vida Manestar i Stanislav Stanko Kovačić.

Vidu publika poznaje kao prateću vokalisticu grupe Elemental, a Stanko glazbeno surađuje s mnogim izvođačima kao što su Darko Rundek, Pavel, Josipa Lisac, Matija Dedić i Mile Kekin. Njihov prvi singl „Probaj me uzeti“, koji su publici predstavili u 2018. godini, pokazao je jednu vedriju i dinamičniju stranu benda, a za svoj drugi singl izabrali su malo drugačiju temu, kao i atmosferu intimnije prirode.

„Pjesma Ispod mesa nam je bitna jer naizgled govori o jednoj vrsti bježanja, onom od sebe, koja se ponekad manifestira kretanjem iz veze u vezu, no u principu ona govori o tome da smo mi svi isti, o toj potrebi za bježanjem, na koji god mogući način. Naravno,  bijeg nije rješenje, rješenje je ljubav i suočavanje sa sobom i nadamo se da će pjesma potaknuti ljude na svu paletu osjećaja i misli.“, poručuju Vida i Stanko.

MI VIDU, kako je već navedeno, čine Stanislav Kovačić i Vida Manestar, a po potrebi im se pridružju i drugi glazbenici kako bi se proširila zvučna slika. MI VIDU čini jedna fluidna zajednica glazbenika i umjetnika, a u pjesmi „Ispod mesa“ pridružili su se Daniel Šuljić u aranžmanu, kao i Luka Tralić Shot, koji je sudjelovao u produkciji i masteringu pjesme. Za režiju i scenarij spota zaslužna je sama Vida Manestar, dok je direktor fotografije Nevio Smajić. U spotu su glumom svoj doprinos dali Marta Cerovečki, Neva Rožman, Nika Reljanović i Vedran Gospodarić.

U budućnosti, do kraja ove godine, MI VIDA ima u planu izdati album. Materijala ima dovoljno, a u sljedećim mjesecima Vida i Stanko rade na tome da sav snimljeni i napisani materijal zaokruže u jednu cjelinu. Do tada nas očekuje još par singlova ovog zanimljivog dvojca, kao i koncerti, koji su temelj benda, budući da njihov koncept kreće ‘od ulice’, gdje su godinama opipavali bilo isprepletenosti glazbe, prolaznika i nastupa u tim, nepredvidljivim uvjetima ceste i gradova.

Foto: Promo