Banja Luka ostala bez iznimno cijenjenog i popularnog Demo festa!
29. ožujka 2019.
Nikola Knežević (2799 Članci)
Podijeli

Banja Luka ostala bez iznimno cijenjenog i popularnog Demo festa!

Iako se o tome samo nagađalo, sada je prema pisanju bosanskohercegovačkih medija i službeno potvrđeno – od ove godine u Banjoj Luci neće biti Demo festa. 

Veliki je to gubitak za Banju Luku, ali i glazbenu (koncertnu) scenu te države i cijele regije. Festival kroz kojeg su prošli brojni svjetski izvođači, neka od najvećih glazbenih imena na svijetu, ali i ono možda još i važnije – mnogi demo bendovi koji su danas etablirani na regionalnoj glazbenoj sceni upravo, između ostalog, zahvaljujući izravno Demo festu.

Stotine tisuća posjetitelja prošlo je kroz tvrđavu Kastel u Banjoj luci, a velike su brojke i izvođača koji su se prijavljivali na natječaje te nastupali na velikoj i užarenoj pozornici.

Tamošnji mediji već su se raspisali o ovoj novonastaloj situaciji po pitanju Demo festa, a donosimo jedan vrlo zanimljivi komentar jednog od najboljih regionalnih novinara Aleksandra Trifunovića, Banjalučanina i glavnog urednika Buke, koji itekako realno opisuje još jedan veliki gubitak za kulturnu scenu toga grada i države, ali i regije: