Iznenada preminuo Alen Balen, vlasnik Yammat FM-a, diskograf, glazbeni producent i promotor
29. ožujka 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Iznenada preminuo Alen Balen, vlasnik Yammat FM-a, diskograf, glazbeni producent i promotor

“Dragi slušatelji i prijatelji Yammata! Radijski eter ostao je bez jednog iznimnog čovjeka – iznenada je preminuo naš prijatelj i suosnivač Yammat FM-a – Alen Balen.”, objavio je upravo Yammat FM na svojim društvenim kanalima.

Poznat većinom kao radijski DJ i voditelj jedno vrijeme bio je i u diskografskim vodama, a nominiran je i za Porina u kategoriji Najbolji album klupske glazbe za “Yammat kompilaciju”. Upravo su se na njemu nalazila imena koja će kasnije biti otkrivena i kod šire glazbene populacije. Osim toga, bio je i glazbeni producent i čovjek zaslužan za cijeli niz projekata na području glazbe, pogotovo klupskih programa. Pamtimo ga i kao jednog od najboljih hrvatskih voiceovera, prepoznatljiv glas u radijskim i televizijskim reklamama, jingleovima i emisijama. Nakon rada na Radiju 1 i Radiju 101, konačno ostvaruje veliki san, osnivanje vlastite radijske postaje koju je nazvao Yammat FM. Bila je to 2015. godina. Posvetio se u potpunosti ovom projektu i obogaćivanju hrvatskog radijskog etera.

“Napustio nas je najtopliji i najupečatljiviji glas našeg medijskog prostora, a Yammat FM izgubio je osobu koja je svakodnevno živjela i stvarala sadašnjost i budućnost ovog radija. Hvala ti, prijatelju!”, ovim riječima oprostila se ekipa Yammat FM-a od Alena Balena koji je iznenada preminuo u 47. godini života na Danima komunikacija u Rovinju.

Foto: YouTube screenshot