Kensington Lima donosi priču o nestašnoj Jenny
4. travnja 2019.
Music Box (10966 Članci)
Podijeli

Kensington Lima donosi priču o nestašnoj Jenny

Novi singl benda Kensington Lima, “Jenny from upstairs”, priča je o nestašnoj susjedi Jenny, njenim razuzdanim tulumima i jednom gorko-slatkom odnosu između dva kata u zgradi. To je ujedno i posljednji u nizu singlova s hvaljenog albuma “May” te glazbena posveta prvacima tzv. “college rocka” osamdesetih godina.

“Pjesma je u svojoj demo varijanti bila svojevrsno melankolično ispovijedanje, uz tihu akustičnu pratnju. No, u studiju smo odlučili da ipak treba naglasiti njenu optimističnu stranu i vrckavu narav naše junakinje stoga smo je ubrzali i osvježili upregnuvši punokrvni rock instrumentarij”, opisuje Josip Radić, autor i pokretač benda.

Producent pjesme je Jere Šešelja, a uz Radića koji je odsvirao gitare, bas i klavijature, na snimci sudjeluju i Danijel Kadijević na bubnjevima te nagrađivani mladi saksofonist Luka Norac. Video donosi atmosferu s koncertne promocije albuma u KSET-u te kadrove nekih poznatih i manje poznatih lica u publici, a djelo je Pavla Kocanjera.

Album “May” priskrbio je bendu nominacije za glazbene nagrade Porin i Rock&Off u kategoriji Novog izvođača godine, a nakon koncerata u Zagrebu i Splitu, u planu su gostovanja i u drugim hrvatskim gradovima.