Poznat raspored koncerata za proslavu Dana prodavaonica ploča!
12. travnja 2019.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Poznat raspored koncerata za proslavu Dana prodavaonica ploča!

19. travnja 2008. godine nastupom Metallice u maloj trgovini ‘Rasputin’ u San Franciscu započela je inicijativa Record Store Day ili Dan prodavaonica ploča. Otada se ova manifestacija proširila svijetom te ove godine slavi 12 godina, a obilježit će se 13. travnja.

Niti Hrvatska i njezini diskografi ne zaostaju za svjetskim trendom koji je prerastao u tradicionalno događanje u travnju! Povodom Dana prodavaonica ploča, odnosno RSD-a, u glazbenim prodavaonicama diljem zemlje ljubitelji glazbe imaju priliku kupiti ekskluzivna i raritetna CD i vinilna izdanja ili iskoristiti aktualne popuste. Stajanje u redovima glazbenih prodavaonica i ove ćemo godine upotpuniti raznim nastupima, druženjem s izvođačima te nagradnim natječajima. Ovom prilikom glazbenici dijele svoja iskustva, podupiru diskografski rad i pozivaju ljubitelje glazbe da im se pridruže i vrednuju kulturu kupovanja albuma. Ove godine svjetski je ambasador Pearl Jam, a hrvatski ambasadori su Željko Bebek, Franka Batelić i Pravila Igre!

Record Store Day posebno će biti obilježen u sljedećim prodavaonicama:

Croatia Records: Zagreb (Nova ploča), Split i Rijeka
Dallas Records: Rijeka (Dallas Music Shop Rijeka)
Dancing Bear: Zagreb (Dancing Bear Shop) i Osijek
Aquarius Records: Zagreb (Aquarius Music Shop)
Menart Label: Zagreb (Menart multimedijalna knjižara)

Što se tiče Nove ploče, program ove subote 13. travnja počinje u 10 sati nastupom iZLET-a, a nakon njega slijede Matt Shaft i Nera. U 11 sati je službeno otvorenje, a nakon toga nastup Davida Temelkova i Jure Brkljače. U 11 sati i 50 minuta bit će dodijeljeno posebno priznanje Daliboru Petku za promociju hrvatske glazbe i doprinos hrvatskoj diskografiji, a što će biti uvertira za preostale koncerte: Marko Kutlić i Nela (12h), Matija Cvek (12:20h), Stela (12.40h), Dominik Blaževac (12h), Suicidal (13.20h), Zwouk (13.40h) i BluVinil (14h).

U Dancing Bear Shopu bit će ništa manje svečano, a od 12 do 14 sati pripremljen je bogat program. Tram 11 će organizirati meet & greet na kojem će potpisivati live DVD i CD “Jedanaestica u Domu sportova”, a bit će tu i koncerti grupa Ogenj, Solarov i Sunnysidersa te Gordane Marković. Svakako treba spomenuti i dolazak Srđana Gojkovića Gileta iz Električnog orgazma koji će se u Dancing Bearu družiti s fanovima i fotkati povodom promocije albuma “Letim sanjam dišem – alternativna verzija” koji će biti specijalno objavljen za RSD u CD i LP formatu!

Što se tiče Rijeke, u Dallas Music shopu od 10 do 14 sati očekuju vas nastupi i druženje s izvođačima – Nikolinom
Tomljanović, Sandrom Bastiančić, Mirom Hrgatić, Leone i Atmospheric, a pridružit će im se i
posebne gošće – Punčke.