Senzualnost i ambijentalnost novog singla maat uokvirene vizualnom vožnjom redatelja Zvonimira Peranića
12. travnja 2019.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Senzualnost i ambijentalnost novog singla maat uokvirene vizualnom vožnjom redatelja Zvonimira Peranića

Nakon baala, prvog izlaznog singla te njegovog nedavno objavljenog remixa u suradnji s Marcom Grabberom, visoko estetizirani koncept maat, predstavlja svoj drugi singl „vozimo“ za koji Nataša Petrić Tasha (maat) potpisuje tekst u suradnji s Tonćijem Horvatom Husom, ujedno autorom glazbe te nosiocem aranžmana zajedno s Filipom Frankom.

Ambijentalna produkcija prožeta je senzualnim vokalnim dionicama koje zajedno s instrumentalnim dijelovima čine pomalo mističan spoj ovog glazbeno – vizualnog djela koje u sebi nosi snažnu poruku:

„Sustavi stavljaju poveze, guraju maske, i vode nas u bal ovisne vezanosti. Tu smo kako bismo vozili dalje ili puno bliže nama od nametnutih okvira – da isperemo prašinu usađenih vidika, da živimo van nametnutih pravila, da dišemo prema sebi, a ne prema drugima. U najuzbudljivijoj  prelaznoj vožnji života postojimo u udisaju trenutka, gdje razlike postaju vrijednosti šire slike našeg puta,  bez prostora, vremena i okvira, u kontinuumu, bez kraja i početka.  Tu vozimo se lijepo, vozimo u slijepo, vozimo daleko u noć…daaa…“ – maat

I dalje slojevitu, odmaknutu te sofisticiranu formu vizualnog identiteta potvrđuje autor, dramaturg i redatelj Zvonimir Peranić, koji je ekranizirao i prvi singl ‘baal’, te ih vizualno u tragovima i suptilnim razmacima prelijeva kroz razdvojene dijelove povezane u jednu te istu cjelinu: 

„Vozimo se je priča o prolasku. Životna vožnja u nepovršinskim slojevima osobne stvarnosti. Vožnja kroz koju plešemo, nakon što su pale maske..“ – Zvonimir Peranić

Foto: Costa Ipsa