FOTOGALERIJA: Električni orgazam u Tvornici kulture kao u cvijetu mladosti
14. travnja 2019.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

FOTOGALERIJA: Električni orgazam u Tvornici kulture kao u cvijetu mladosti

Bez obzira što je prošlo skoro 40 godina od njihovog nastanka, Električni orgazam ili da se bolje izrazim, Gile, Ljuba, Švaba i ekipa i danas zvuče žestoko, inovativno i u krajnjoj liniji odlično kao u cvijetu mladosti.

Uostalom ni ne čudi jer je bend koncertno aktivan svo ovo vrijeme, iako je diskografski doživio koju stanku. Vratili su se u Tvornicu kulture na krilima odličnih kritika oko albuma “Gde smo sad” iz 2018. godine, ali su protutnjali kroz 39 godina karijere i dotaknuli se kultnih albuma s početka karijere. Upravo su se ti albumi, prvih 5 uz jedno live izdanje, našli na box setu “Original Album Collection” kao podsjetnik na njihovu briljatnost i inovativnost u novovalnim godinama. Mislim da sam drugi put uživo poslušao Električni orgazam i nevjerojatno je kako je njihov zvuk aktualan bio prije 30-ak godina, a aktualan je i danas. Nabijen gitarističkim riffovima, pogotovo onim Giletovog Gibsona, širio se jako lijep ispunjenom Tvornicom kulture u kojoj su bili i oni svjedoci starog vremena Orgazma, ali i ovi mlađi kojima su starije generacije prenijeli iskustvo s Orgazmom.

Električni orgazam – Tvornica kulture, 13.4.2019. / Foto: Ivica Drusany

Šteta što sam bio prisutan na koncertu tek oko sat vremena, ali ono što sam čuo bilo je doista osvježavajuće. Električni Orgazam i dalje zna u publici izazvati pravi orgazam oduševljenja, a Gile je kao i na početku karijere iskoristio svaki centimetar pozornice. Zvuk iz zvučnika idealan

Foto: Ivica Drusany