Pipsi, Nipplepeople, Krankšvester i Porto Morto na Pine festu u Samoboru
15. travnja 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Pipsi, Nipplepeople, Krankšvester i Porto Morto na Pine festu u Samoboru

Pips, Chips & Videoclips, Nipplepeople, Krankšvester i Porto Morto nova su imena prvog samoborskog Pine festa te se pridružuju već najavljenim Hladnom Pivu, Vojku V, High 5 te Lika Kolorado! Kako je već najavljeno, festival će se održati 14. i 15. lipnja ove godine u parku ispred Centra za mlade Bunker u Samoboru, koji ujedno slavi i svoj drugi rođendan.

Pips, Chips & Videoclips, bend kojeg ne treba previše predstavljati, jer osim što potpisuje remek-djela hrvatske diskografije „Fred Astaire“ i „Bog“, Pipsi iza sebe imaju nekoliko rasprodanih Tvornica, nastup u Domu sportova te “rasprodan” koncert na drugom izdanju Zagreb Beer Festivala. Istovremeno stilski raznovrsni, tematski provokativni i vizualno atraktivni, Pips, Chips & Videoclips uvijek su dobrodošli na pozornici svake dvorane i festivala. Electro-pop duo Nipplepeople posljednju godinu su najatraktivnije ime svakog događaja, a nakon rekordno rasprodane Tvornice i sjajnog otvaranja drugog Zagreb Beer Festivala stižu i na prvi Pine fest.

Hip-hop duo Krankšvester, vlasnici najvećeg underground hita iz 2017. “Gaber” nakon velikog koncerta u Domu sportova krajem prošle godine stižu i na samoborsku pozornicu. Još uvijek se nije slegla prašina s Drito festivala kad su mediji Krankšvester, Vojko V i High5 prozvali Svetim trojstvom live nastupa, a već imaju priliku za utvrđivanje gradiva. Pine fest najavljuje i mlade nade Porto Morto koji upravo promoviraju novi studijski album, a kako zvuči će među prvima otkriti i samoborska publika. Organizatori su najavili kako će 15. svibnja objaviti raspored bendova po danima, kao i popratni sadržaj.

Yem agencija i Grad Samobor zajedničkim snagama planiraju postaviti Samobor na festivalsku kartu Hrvatske, a prvi dio lineupa nam govori da su u tom naumu već uspjeli. Ulaz na festival je besplatan, a osim bogatog koncertnog programa, uskoro će biti predstavljen dodatni glazbeni, ali i gastronomski sadržaj.

Centar za mlade Bunker je mjesto okupljanja mladih iz Samobora i okolice, mjesto zabave, informiranja, učenja i druženja. Upravo iz tih razloga, kao i kvalitetnog i urbanog koncertnog programa Bunkera, Yem se, uz potporu Grada Samobora, odlučio na novi glazbeni projekt kako bi dodatno popunio već bogatu kulturnu ponudu grada Samobora. Ideja je ne samo Samoborcima omogućiti kvalitetan glazbeni festival, već novim festivalom stvoriti još češću naviku odlaska Zagrepčana na vikend izlete u prekrasni susjedni grad.