The Ills, Run Sofa i Siddharta nova imena INmusic festivala #14!
15. travnja 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

The Ills, Run Sofa i Siddharta nova imena INmusic festivala #14!

Slovački The Ills i belgijski Run Sofa najnovija su pojačanja Europavox projekta na ovogodišnjem INmusic festivalu!

The Ills su nastali 2008. godine u Bratislavi, a unatoč činjenici što ih opisuju kao post rock instrumentalni bend, radi se o skupini glazbenika koja koketira s brojnim žanrovima u svojim pjesmama. Najviše do izražaja dolaze na koncertima gdje je u prvom planu njihova besprijekorna glazba, koja u doticaju s publikom prelazi u sjajnu atmosferu. Nastupali su diljem Europe, a tijekom karijere su objavili pet hvaljenih studijskih albuma, od kojih je posljednji “Disco Volante / Mt. Average” objavljen u veljači ove godine.

Jedna od najpopularnijih slovenskih grupa, Siddharta, također stiže na ovogodišnji INmusic festival. Okupili su se još 1995. godine te su izgradili kultni status, a od početka karijere ih prate platinaste naklade. Već prvim albumom ID iz 1999. godine skočili su na vrhove glazbenih ljestvica te nisu razočarali ni svakim sljedećim izdanjem. Svoju glazbu su stvarali od Slovenije pa sve do Los Angelesa, a svoj najznačajniji istup u karijeri imali su 2003. godine kada su rasprodali ljubljanski stadion Bežigrad. Dvije godine kasnije svirali su na stadionu Stožice pred više od 11.000 ljudi, a tijekom karijere su osvojili više od 30 glazbenih nagrada. Siddharta je bend koji je surađivao s brojnim kolegama iz raznih žanrova, a ove godine stižu i pred publiku jarunskog INmusic festivala

INmusic festival #14 održat će se na već dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu od 24. do 26. lipnja 2019. godine. U prodaji su trodnevne ulaznice za 14. INmusic festival koje se mogu nabaviti putem službenog INmusic webshopa po cijeni od 549 kn (+ troškovi transakcije), dok trodnevne festivalske ulaznice još uvijek možete nabaviti u ograničenom broju u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb) po cijeni od 499 kn. Kamperske ulaznice za INmusic #14 dostupne su isključivo putem festivalskog webshopa po cijeni od 250 kn (+ troškovi transakcije) do isteka zaliha.

Foto: Marko Alpner