Beck pjesmom “Saw Lightning” najavio novi album!
16. travnja 2019.
Music Box (10949 Članci)
Podijeli

Beck pjesmom “Saw Lightning” najavio novi album!

Nedugo nakon što je njegov posljednji studijski album „Colors“ osvojio dvije nagrade Grammy, miljenik publike i kritičara predstavio je singl „Saw Lightning“ kojim je najavio nadolazeći album naziva „Hyperspace“.

“Saw Lightning” zapanjujuća je i energična pjesma koja sadrži Beckov zaštitni znak, prepoznatljivu akustičnu gitaru. Pjesmu supotpisuje jedan od najpopularnijih producenata današnjice – Pharell Williams (Snoop Dogg, Kanye West, Justin Timberlake), koji je ujedno odsvirao bubnjeve i klavijature te snimio prateće vokale.

Pjesma je dio nove Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro kampanje te se koristi u reklamnom spotu u kojem se pojavljuju brojni popularni sportaši kao što su LeBron James i Serena Williams. Na spotu je radio i Grammyjem nagrađeni redatelj Hiro Murai (Childish Gambino).

Singl će se naći na glazbenikovom 14. studijskom albumu naziva “Hyperspace”. Posljednji studijski album „Colors“ objavio je krajem 2017. godine, a na njemu su se našli singlovi poput „Dear Life“ i „Up All Night“. „Colors“ je osvojio dvije nagrade Grammy, što Becka čini sedmerostrukim dobitnikom te popularne glazbene nagrade.

Beck Hansen rođen je 1970. godine u Los Angelesu. Svjetski uspjeh postigao je 1994. godine zahvaljujući hitu „Loser“, koji se našao na njegovom studijskom albumu „Mellow Gold“. Dvije godine kasnije dodatno se afirmirao kao miljenik publike i glazbenih kritičara zahvaljujući albumu „Odelay“, na kojem su se našli hitovi „The New Pollution“, „Where It’s At“ i „Devil’s Haircut“.

Foto: Citizen Kane Wayne