Ovog ljeta dovoljna će vam biti – Martinska!
16. travnja 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Ovog ljeta dovoljna će vam biti – Martinska!

Nakon vikend pauze, vrijeme je za novu dozu Kulturaljke. Deveto izdanje kulturno – glazbene manifestacije u svom zadnjem tjednu održavanja najavljuje tribinu Martinska 2019.

Publika već godinama dolazi u Šibenik zbog festivala, godinama se priča o brendiranju grada kao grada festivala, a ta bi ideja konačno trebala postati konkretna ove godine. Početna točka svakako je – poluotok odakle puca najljepši pogled na Šibenik – Martinska.

Martinska je hit! Martinska je sve! Ako te tko pita kamo ćeš ovo ljeto samo kaži – Martinska! Zašto je to jedini točan, nepogrešivo ispravan odgovor danas će odgonetnuti organizatori festivala koji će se ove godine održati baš tamo. Festivalsku sezonu 12. i 13. srpnja otvara glazbeni festival Regius, mlađi brat Kulturaljke, oboje u organizaciji P.A.R.K.-a.

Na tribini koja će biti održana večeras s početkom u 20 sati u caffe baru Barcode u srcu grada sudjeluju Igor Bergam (Regius i Membrain), Danijel Sikora (Seasplash), Petra Maleš (TLM warm up), Gloria Bralić (Kanal fest), Tonko Mikulandra (NOX) i Ivan Landeka (Blast). Moderatorica je Sanja Jurišić, a za one koji ne stignu na licu mjesta pratiti tribinu kakvu smo imali ranije u Zagrebu, isto mogu pratiti uživo na Facebooku Kulturaljke u produkciji Photo Studija 82.

Prije Martinske, plesat će se u šibenskom Importanneu i to u subotu, 20. travnja, kada će Kulturaljka dosegnuti svoj vrhunac, a erupcija oduševljenja s razlogom se očekuje zbog jedinog dalmatinskog nastupa i prvog šibenskog koncerta američkih legendi Kultur Shock koji se upravo nalaze na velikoj europskoj turneji. Momci promoviraju svoj svježe objavljen studijski album ‘D.R.E.A.M.’, a na pozornici će im se pridružiti Edo Maajka. Samo za ovu priliku ponovno će se okupiti kultni šibenski bend One More, Ante Prgin Surka priprema svoj Surka Beat Box, a osim toga, velike promocije albuma američkog  glazbenog kulta, reuniona domaćeg benda, očekujte hrpu dobre glazbe.

Ne propustite kupiti ulaznice na vrijeme jer u Zadru se, na primjer više ne mogu kupiti – rasprodano sve. Ono što je ostalo po cijeni od 80 kuna može se kupiti do 19. travnja u Šibeniku u caffe baru Baldekin, Narodna Republika Bono i Azimut te u Splitu u Split Circus. Nakon toga, ulaznice po cijeni od 100 kuna, ono što ostane, moći će se kupiti na ulazu u Importanne. Tu je i online kupnja na Entrio http://bit.ly/Kulturaljka , http://bit.ly/EntrioOutlets . S kupljenom ulaznicom, imate besplatan ulaz na  after u Tunelu!

Na kraju podsjetimo da P.A.R.K. i u devetoj godini održavanja, organizira Kulturaljku s ciljem poticanja Šibenčana da sudjeluju u kulturnom i društvenom životu grada te s idejom stvaranja multimedijalnog centra u Šibeniku za kreativno izražavanje mladih i starih.