Novi singl Zorana Predina i Damir Kukuruzović Django group najbolji je dokaz univerzalnosti Arsenove glazbe
18. travnja 2019.
Music Box (10956 Članci)
Podijeli

Novi singl Zorana Predina i Damir Kukuruzović Django group najbolji je dokaz univerzalnosti Arsenove glazbe

Treći singl s albuma “Zoran pjeva Arsena”, pjesma s dva naslova “Ako priđeš bliže (Zagrli me)” je najbolji dokaz univerzalnosti Arsenove glazbe i tekstova.

“Pjesma u našem aranžmanu zvuči kao da je napisana za gypsy swing. Melodija i poetika stihova na krilima zaraznog ritma budi noge u ples, ruke u pljesak i grla u zajedničko pjevanje refrena. Priđite bliže i dopustite, da vas zagrli na svoj novi način, nestašno i nježno”, poručio je  Zoran Predin  prilikom predstavljanja novog singla.

Novi studijski album “Zoran pjeva Arsena” predstavljen je krajem veljače, a ova dirljiva posveta najvećem hrvatskom kantautoru Arsenu Dediću pobudila je veliki interes iz cijele regije. S našim vrhunskim glazbenim virtuozom i pjesnikom Zoran Predin dugo je prijateljevao i plodno surađivao te su se, nakon velikog uspjeha albuma “Matija svira Arsena”, rodile ideje za dodatne umjetničke varijacije okupljene na albumu također prigodnog naziva – “Zoran pjeva Arsena”.

Kao i sve pjesme s albuma, uz ranije predstavljene singlove “Kuća pored mora” i “Pamtim samo sretne dane”, predivna pjesma “Ako priđeš bliže (Zagrli me)” nastala je u suradnji s fenomenalnim Damirom Kukuruzovićem i njegovim bendom Django Group.

U novim aranžmanima violinista Brune Urlića i Zorana Predina pjesme Arsena Dedića dobivaju potpuno nove boje i zrače dosad skrivenu poetsku energiju, koja krasi samo stvarno vrhunske pjesme. Kao poseban gost na albumu se pridružio i naš slavni pijanist Matija Dedić, koji je svojim jedinstvenim glazbenim umijećem, pjesmama dodao majstorsku autentičnost prve kategorije.

“Zoran pjeva Arsena” je 40. po redu album Zorana Predina, a zanimljivo je i da je objavljen u godini u kojoj slavi ovaj uspješan kantautor slavi 40. godina plodonosne karijere koju će nakon rasprodanih koncerata u K.D. Vatroslava Lisinskog u Zagrebu te Cankarjevom domu u Ljubljani proslaviti nizom nastupa diljem Hrvatske i regije.

“Zoran pjeva Arsena”
10.05. Centar Gervais, Opatija
11.07. Labin
27.7. Zagvozd
28.07. Tvrđava Sv.Mihovila, Šibenik
20.11. Kombank dvorana, Beograd

U slavljeničkoj godini Predin nastavlja i s predstavljanjem svoje druge knjige “Glavom kroz zid”, objavljenje u izdanju Frakture.

23.04. Dubrovnik, 24.04. Omiš, 25.04. Poreč, 13.5. Rijeka, 14.06. Velika Gorica, 27.06. Đakovo, 04.07. Kastav, 11.07. Čakovec, 12.07. Gornja Stubica, 13.07. Stinica, 14.07. Tribalj

Foto: Mateja Mirt