IZVJEŠĆE: Old school metal poslastica u Močvari uz Six Feet Under
19. travnja 2019.
Music Box (10956 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Old school metal poslastica u Močvari uz Six Feet Under

Ovaj koncert vratio me u mladost i podsjetio na najljepše provode u kultnom zagrebačkom klubu Močvara.

Po prvi put u Hrvatskoj svirali su Six Feet Under. Bend je to koji je oformio Chris Barnes nakon što je napustio Cannibal Corpse nakon prva 4 sjajna albuma. Prvi album SFU-a “Haunted” je čisti death metal klasik. I možete misliti kako je 400-injak nabrijanih faca u Čvari reagiralo kad su otvorili koncert s hitovima s tog albuma koji je ujedno i njihov najbolji uradak do dan danas.  Prekrasno je bilo vidjeti pun parking oko kluba, hrpetine ekipe po klupicama s kojih je treštala mjuza, a u zraku se osjetila napetost i dobra vibra. To jako dugo nisam doživio u Zagrebu po pitanju ove glazbe.

Nakon hitova s prvih albuma uslijedile su neke novije stvari, ali su tu i tamo opet ubacili pokoju s “Haunted” ili “Maximum Violence” albuma. Naravno, pogo je bio opak. Presretna lica fanova rekla su sve te večeri. Koncert je završio bisom na kojem su izveli par pjesama Cannibal Corpsea iako je po meni moglo proći i bez toga.
Apsolutne pohvale organizaciji za profesionalnost, publici na sjajnoj atmosferi i bendu koji nije odradio tezgu nego se baš potrudio ostaviti dojam. To nije teško kad sviraš pred publikom koja te čeka 23 godine.

Za kraj moram reći da je Chris Barnes potpuna suprotnost od onoga što se priča o njemu. Čovjek je trijezan, elokventan, susretljiv i odličan sugovornik. Večer za pamćenje!

Autor: Boris Mihačević

Foto: Privatni album Borisa Mihačevića