Osječki The Red Roosters konačno dočekali službeno hrvatsko izdanje singla “You Can’t Keep A Good Man Down”
20. travnja 2019.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Osječki The Red Roosters konačno dočekali službeno hrvatsko izdanje singla “You Can’t Keep A Good Man Down”

Konačno smo dočekali i službeno hrvatsko izdanje singla „You Can’t Keep A Good Man Down“ osječkog rock sastava The Red Roosters za etiketu Intek Music.

Pjesma je kombinacija izvornog rhythm and blues i rock’n’roll stila, a govori o ustrajnosti i neodustajanju unatoč svim preprekama. Autor glazbe i teksta je Ljudevit Laušin, gitarist i glavni vokal benda. Snimljena je u zagrebačkom studiju poznatog bubnjara, beatboxera i producenta Ante Prgina “Surke”. Sami kažu da je to njihova najspontanija, najžešća i najbrže dovršena studijska snimka do sada. Cijela je snimljena u jednoj večeri (zadnje dionice snimljene su pri svijetlu prvih zraka jutarnjeg sunca), te se ta neposrednost i intenzivna energija svakako mogu osjetiti u samom zvuku i energiji pjesme.

„The Red Roosters“ dolaze iz Osijeka i već od svojih prvih nastupa održanih na lokalnim pozornicama publici je bilo jasno da se radi o energičnom i entuzijastičnom bendu koji oduševljava svojim autorskim pjesmama jednako kao i obradama davno zaboravljenih skladbi svojih glazbenih uzora. Svoj razvoj gradili su polako i temeljito. Najprije su osvojili domaću publiku u Osijeku i Slavoniji, a kada su prvi put došli u Zagreb, dobar glas o njima pročuo se po cijeloj Hrvatskoj. The Red Roosters je bend koji je sklon izvornom zvuku i organskoj produkciji. Njihov je stil mješavina raznih utjecaja, od starog rock and rolla i bluesa, preko soula te Dylanove fuzije folka i rocka, do žešćeg zvuka garažnog rocka.

Video spot za singl „You Can’t Keep A Good Man Down“  snimao je i montirao Mario Miloloža, a za koncept priče odgovoran je Ivan Kristijan Majić. U spotu glumi mlada osječka glumica Lovorka Trdin, a za poseban retro touch zaslužan je i old timer Ford Mustang iz ’63.Video je sniman u Baranji i Osijeku, a završni kadar na krovu jednog od najviših nebodera u Osijeku.

Nakon objavljivanja singla za etiketu Intek Music, bend The Red Roosters svakako planira dovršiti album tijekom ove godine, a na njemu će se naći stilski raznolik glazbeni materijal.

Roostersi su svoju reputaciju stekli prvenstveno zbog svojih odličnih nastupa uživo i fenomenalne energije koju znaju podijeliti s publikom. Izlazak singla i video spota, te najava albuma  svakako će biti povod za još veću koncertnu aktivnost tako da planiraju još više koncerata i druženja s publikom .

Uživo ih se može čuti već 4. svibnja u Osijeku gdje će zasvirati u sklopu Osijek Craft Beer Festivala.