Umro cijenjeni hrvatski gitarist Dalibor Pipo Matošević, član Massimovog pratećeg benda!
20. travnja 2019.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

Umro cijenjeni hrvatski gitarist Dalibor Pipo Matošević, član Massimovog pratećeg benda!

Brojni glazbenici opraštaju se od kolege i prijatelja Dalibora Pipa Matoševića, rovinjskog gitarista poznatog po suradnji s brojnim hrvatskim glazbenicima, ali i kao član pratećeg benda Massima.

“Pipo je rođen 27. siječnja 1973. godine u Puli. Gitaru počinje svirati s petnaest godina, te formira rock bend u kojem svira gitaru i pjeva autorske pjesme. Tri godine kasnije formira novi autorski rock bend zajedno s Alenom Matoševićem s kojim snima demo snimku, a bend nastupa na Art Music festivalu u Puli. Ubrzo nakon toga otkriva afinitet prema jazz glazbi, te odlazi kod Elvisa Stanića na edukaciju, nakon koje njegov glazbeni stil kreće u drugom pravcu. Prvi profesionalni angažman ostvaruje u istarskom glazbenom sastavu Le Mond s kojim nastupa u Hrvatskoj i Europi.

Nakon sedam godina suradnje, zbog zamora materijalom, seli u Zagreb gdje se samostalno educira svirati flamenco gitaru. Paralelno počinje surađivati s mnogim estradnim pjevačima. Matična luka mu je prateći beand Massima Savića. U međuvremenu surađivao je s Ninom Badrić, Gibonnijem, sestrama Husar, Vannom i ostalima. Godine 2006. izdaje autorski jazz album pod okriljem diskografske kuće Dallas Records s bendom Labirinth. Surađuje i s etno bendom Movi Kan koji njeguje tradicionalnu sevdah glazbu. Stvara i jazz-etno instrumentalnu glazbu na flamenco gitari.” – piše na web stranici Massimo.hr

Pipo je umro u 47. godini života. Od njega su se oprostili i brojni prijatelji i glazbenici:




Izvor: massimo.hr

Foto: Nikola Knežević