Martin (Bordo): “Naš zvuk je u pop žanru, ali ima elemente koji su izvan standardnih komercijalnih okvira”
9. siječnja 2018.
Nikola Knežević (2364 Članci)
Podijeli

Martin (Bordo): “Naš zvuk je u pop žanru, ali ima elemente koji su izvan standardnih komercijalnih okvira”

Bordo je relativno novi glazbeni projekt iza kojeg stoji Martin Žunec koji radi i tekstove, i glazbu, i aranžmane, i produkciju.

Razgovarali smo s Martinom i saznali malo više o Bordu.

Kako je počela vaša glazbena priča?
Glazbom se bavim od osnovne škole i imam iza sebe dosta bendova s kojima sam surađivao kroz sve ove godine, no pretprošle sam se našao u situaciji da više nisam bio član nijednog benda, a kao aktivnom autoru su mi se gomilali zanimljivi materijali koje sam htio objaviti i pustiti među ljude. Tako je nastao glazbeni projekt Bordo kroz kojeg sve te pjesme dobiju glavu i rep. Odmah nakon starta je uz spot objavljen single “Unatrag”, da bi onda nakon godinu dana rada i traženja pravog smjera sada stigli do drugog i aktualnog singla “Sad il’ nikad”.

Zašto naziv Bordo? Ima li neka priča iza njega ili je došao onako spontano?
Bordo je u prijevodu rub ili granica, a kao naziv ovog glazbenog projekta simbolizira tu tanku liniju između akustičnog i električnog, glasnog i tihog, veselog i tužnog u pjesmama, neki opći balans i ravnoteža. A isto tako je kratko i zvučno pa sam se lako odlučio za taj naziv.

Aktualan je singl ‘Sad il nikad’. Što nam možete reći o njemu i kako je prihvaćen?
Naš drugi singl, zaigrana pjesma s vrlo jasnom i direktnom temom. U ovih mjesec i pol dana su sve kritike bile izrazito pozitivne i stiglo je puno pohvala. Pjesma je jako dobro prihvaćena, no Bordo je potpuno novo ime na sceni i treba još vremena kako bi ta glazba doprijela do više ljudi. Danas smo okruženi hrpom pjesama koje masovno izlaze svaki dan i teško je tu doći do publike preko noći, ali vjerujem da se sve to s vremenom isfiltrira i kvaliteta ispliva na površinu.

Pjesma je dobila i videospot. Gdje je sniman i tko je sve radio na njemu?
Spot je snimljen u Gračanima u Zagrebu, a iz Slovenskog Velenja nam je stigao Kugar Films tim s kojim smo odradili snimanje. Uz njih je tu bilo još nekoliko kreativnih i talentiranih osoba, a pošto se svi znaju već neko vrijeme, snimanje je proteklo u predivnoj atmosferi i ovim putem još jednom zahvaljujem svima koji su sudjelovali.

Po čemu se razlikujete od ostalih bendova na hrvatskoj glazbenoj sceni?
Teško pitanje, ali mislim da je glazba koja izlazi pod imenom Bordo nešto malo drukčija iz razloga sto se može smatrati pop žanrom, ali u isto vrijeme u pjesmama postoji puno elemenata koji su neuobičajeni, osvježenje za uho i jednostavno guraju pjesmu van tih standardnih komercijalnih okvira.

S obzirom da je aktualan singl doista jedna prava radiofonična stvar, radi li se već na novim materijalima?
Naravno, već su spremne neke nove pjesme i sada je na nama da odlučimo kojim redoslijedom ćemo krenuti i kako izrealizirati sve vezano uz njih. Preporučam zainteresiranima da nas poprate na Facebooku i Instagramu pod Bordo Projekt jer tamo se može sve saznati.