Poljske death metal legende Vader dolaze u Močvaru
21. studenoga 2019.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Poljske death metal legende Vader dolaze u Močvaru

Nakon gotovo pet godina  poljske death metal legende Vader vraćaju se u Zagreb!

To će im biti jedini koncert u regiji tijekom dvotjedne europske turneje. Ovom prilikom sviraju stvari sa samo tri legendarna izdanja: De Profundis, Litany i Art of War. Prije njih će nastupiti Chronosphere (Grčka,) Defiled (Japan) i Fallcie (Rusija).

Vader je poljski death metal bend osnovan davne 1983. u Olsztynu. Počeli su kao heavy metal bend, pa se prebacili na thrash zvuk i u konačnici evoluirali do death metala kojem su vjerni preko 30 godina. Ime naravno dolazi od Darth Vadera, a lirički su im pjesme inspirirane pričama H.P. Lovecrafta, Drugim svjetskim ratom i hororom kao žanrom. Članovi benda su Piotr “Peter” Wiwczarek (lead gitara, vokal), Marek “Spider” Pająk (ritam gitara), Tomasz “Hal” Halicki (bas) i Britanac James Stewart (bubnjevi). Bend je do sada izdao 11 albuma, dok je najaktualnije izdanje EP „Thy Messenger“ iz svibnja 2019.

Koncert organiziraju Hangtime Agency i Subsonic Events.

U svoje rokovnike valja pribilježiti petak, 20. ožujka 2020., mjesto je Močvara! Informacije o cijeni ulaznice i početku pretprodaje bit će dostupne uskoro.