Njemački majstor house glazbe Rainer Trüby ponovno u Zagrebu širi svoju viziju dobre glazbe
11. prosinca 2019.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Njemački majstor house glazbe Rainer Trüby ponovno u Zagrebu širi svoju viziju dobre glazbe

Malo je još aerodroma na kojima se nije pojavio njegov kovčeg s pločama. Rainer Trüby obišao je i još obilazi cijeli svijet šireći svoju viziju dobre glazbe. Učinit će to ponovo u Zagrebu već u petak, 13. prosinca u kubu Podmornica u Katranu na novom tulumu Imogen Recordingsa.

Soul, boogie, jazz, funk ili, pak, disco, bossanova, drum’n’bass, broken beats… Sve to glazbeno nasljeđe može se naći u selekciji Rainera Trübyja garnirano najnovijim houseom i technom. Već više od 20 godina je na sceni, a toliko traje i njegova klupska večer Root Down u Freiburgu. Jedna je od prvih uzdanica znamenite etikete Compost, a veliki je obol dao i svojim freestyle projektom Trüby Trio kojim je udario temelje nu jazz sceni. Uslijedile su i brojne suradnje s velikanima kao što su Kruder & Dorfmeister, Jazzanova, Louie Vega i Gilles Peterson.

House prvotno nije bio na Trübyjevom glazbenom radaru, no nakon 2000. godine počeo ga je sve više koristiti u svojim setovima, a to čini i danas. Time će se sjajno uklopiti u đir svojih domaćina, Imogenovih glazbenih eksperata Ilije Rudmana i Antonija Zuze. Podmornica će tako uroniti u zvukove koji se najbolje mogu dočarati nazivom Trübyjeve serije kompilacija Glücklich – glazbe koje nas čini sretnima.