IZVJEŠĆE: Klinika Denisa Kataneca u KSET-u – bio je to dobar koncert, baš dobar
27. veljače 2022.
Boris Abramović (274 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Klinika Denisa Kataneca u KSET-u – bio je to dobar koncert, baš dobar

Denis Katanec je super tip, baš ono super. Glazba mu je malo čudna, baš ono malo čudna. Pjevanje mu je poprilično čudno, baš ono poprilično čudno.

Ali Denis Katanec ima vjernu publiku, baš ono vjernu. Nakon što je u vrlo kratkom roku rasprodan prvi koncert u klubu KSET u petak, vrlo je brzo organizirano još jedno druženje s Denisom Katanecom i njegovom Klinikom na istome mjestu dva dana kasnije. Tko god u današnje vrijeme rasproda unaprijed svoj koncert mora mu se svakako odati priznanje, a svakako idu pohvale za održavanje dodatnog nastupa, jer ipak treba pružiti svima priliku da sve svoje probleme pokušaju riješiti dolaskom na Kliniku. Mi smo imali prilike prisustvovati prvome nastupu nakon kojega je svakako bilo razmišljanja da dođemo i na drugi jer je jednostavno bilo dobro, baš ono dobro.

Klinika Denisa Kataneca u petak nam je u KSET-u pružila više nego odgovarajući tretman. KSET je bio ispunjen, pacijenata je bilo puno, a naročito drago nam je bilo da je na prvom nastupu Klinike bilo više pacijentica, iako to i nije toliko čudno. Denisa pratimo već godinama kroz njegove samostalne projekte, pa kroz Felon i Okanagan LTD, ali zadnji projekti, pogotovo album Jada Jada donio mu je nadam se i zasluženo priznanje i kritike, a i publike. Naravno to se vidi i kroz rasprodan koncert. A koncert je bio stvarno dobar. Denisov, recimo, nekakav psihodelični folk, a to je nekakva početna odrednica, nikako i krajnja, u izvedbi s odličnim bendom zvuči stvarno dobro. A vrtlog emocija i energije koji se izmjenjuju s laganim sentimentalnim dijelovima publiku ni u jednom trenutku nije ostavio ravnodušnom, dok su tekstovi njegovih pjesama stvarno nešto posebno.

Denis na akustičnoj gitari, Brane Norac na električnoj gitari, Karlo Cmrk na basu i Vinko Vujec na bubnjevima priuštili su nam jednu zaista lijepu večer. Međuigre akustične i električne gitare bile su više nego neodoljive, a cijeli bend funkcionira besprijekorno. Sve glavne uspješnice Denisove karijere izveli su na koncertu u KSET-u, ali meni je svakako najdraža stvar to što napokon gledam jedan ovakav bend, a većina publike, ili bolje rečeno pacijenti Klinike, skoro cijeli koncert su u singalongu. Svatko tko je u petak došao u KSET nije tu zalutao ili došao slučajno, i svakako stoji ono što sam rekao na početku, Denis Katanec ima stvarno vjernu publiku. Na koncertu je Denis predstavio i nekoliko pjesama s albuma koji se tek sprema i sudeći po onome što smo imali prilike čuti album će samo nastaviti tamo gdje je Jada Jada” stao, a vjerojatno će se samo nastaviti i kvalitativni uspon karijere Denisa Kataneca. Ne samo da on u ova današnja vremena zaslužuje dobiti svoj dio slave, nego mi je izuzetno drago da ima sve više mladih ljudi koji slušaju ovakvu glazbu.

Siguran sam da će i drugi koncert biti isto tako uspješan kao i ovaj prvi, a iskreno se nadam da ću vrlo brzo biti ponovo u prilici sve svoje trenutne tegobe rješavati u Klinici uz Patkice, Grlice, Rode, Malu snagu ili uz Zeku i još poneki biser Denisove karijere. Vjerujte mi, pomaže!

Bio je ovo dobar koncert, baš ono dobar.