Loading Događanja

« Sva Događanja

Asaf Avidan u Šibeniku

6. kolovoza @ 21:00 - 23:00 CEST

Najavljeni koncert Asafa Avidana odgođen je za 6.8.2021. Prethodno kupljene ulaznice vrijedit će za novi termin održavanja koncerta. Tvrđava kulture Šibenik omogućuje povrat ulaznica kupcima kojima ne odgovara novi termin događanja.

Jedan od najtalentiranijih pjevača današnjice premijerno će se predstaviti hrvatskoj publici na pozornici Tvrđave sv. Mihovila! Nakon internacionalnog uspjeha, platinastih i zlatnih naklada studijskih albuma, nastupa na najvećim festivalima i rasprodanih solo turneja, Asaf Avidan u Šibeniku će predstaviti i nove materijale s albuma čija se premijera očekuje u kolovozu ove godine.

Ekspresivan, androgin glas Asafa Avidana koji jednako podsjeća na Jeffa Buckleyja koliko na Ninu Simone najbolje je opisao Jon Pareles za New York Times – piše kao Leonard Cohen, pjeva kao Robert Plant, a ima karizmu kabare performera. Prvim albumom Now that you’re leaving, osvaja kritiku i publiku u rodnom Izraelu. Nedugo zatim, 2006. godine, Asaf okuplja bend nazvan Mojos s kojima slijede albumi Reckoning, Poor Boy – Lucky Man i Through The Gale koji su zabilježili zavidan uspjeh i doprli do šire publike, a svjetsku popularnost stekao je remiksom Reckoning Song (One Day) njemačkog DJ-a Wankelmuta koji se popeo na vrhove glazbenih ljestvica i zabilježio ogroman komercijalan uspjeh.

Snažna umjetnička vizija odvela ga je u samostalne vode, kada 2012. godine nastaje izrazito uspješan Different Pulses kojim Asaf Avidan otkriva nove načine umjetničkog izražavanja i izmiče žanrovskim klasifikacijama, ispipavajući mogućnosti modernoga popa. Slijede introspektivni Gold Shadow i Study on Falling u kojima elementi jazza, folka, soula, rocka i bluesa, uhvaćeni u mrežu snažnih Asafovih tekstova i jedinstvene vokalne interpretacije, prodiru duboko u istine ljudske emocije.

Cijela ulaznice: 260 KN

Detalji:

Datum:
6. kolovoza
Vrijeme:
21:00 - 23:00 CEST

Lokacija

Tvrđava sv. Mihovila
Tvrđava sv. Mihovila
Šibenik,