Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Michael Kiwanuka na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku

10. srpnja 2019. @ 21:00 - 23:00 CEST

Iznimno talentirani i uspješni mladi britanski kantautor, Michael Kiwanuka povest će publiku na uzbudljivo glazbeno putovanje!

Autentičnom zvuku soula i bluesa, koji kao da je izvučen s vinila šezdesetih godina Kiwanuka pridružuje elemente indie i folk rocka, stvarajući suvremene pjesme vintage ugođaja. Svoj osebujan glazbeni izričaj je, kako kaže, pronašao ponajviše u Otisu Reddingu i Jimiju Hendrixu, a kritičari njegovu glazbu često uspoređuju s glazbenim divovima kao što su Curtis Mayfield, Van Morrison i Marvin Gaye.

Njegov je talent prepoznala i struka, te mu dodijelila nagradu BBC Sound of 2012 za najboljeg mladog glazbenika u usponu. Iste godine Kiwanuka izdaje debitantski album Home Again koji je ostvario izniman uspjeh kod publike i kritike te mu priskrbio nominaciju za uglednu britansku nagradu Mercury. Otada je Kiwanuka stekao zvjezdani status. Narednim albumom Love & Hate samo je pojačao dojam umjetnika čiji opus odolijeva vremenu. O njegovoj popularnosti svjedoči činjenica da su pjesme s albuma Love & Hate pronašle mjesto u najpopularnijim serijama današnjice. Tako je single “Cold Little Heart” bio uvodna tema za seriju “Big Little Lies”, a hitovi poput “Black Man in a White World” prisutni su i u drugim popularnim serijama poput “The Get Down”, “Lovesick”, “Dear White People” i “Suits”.

Kiwanuka na najljepšu pozornicu Jadrana dolazi nakon nastupa na prestižnom britanskom glazbenom festivalu Glastonbury. U jednom od najatraktivnijih koncerata ljetne sezone u Hrvatskoj uživati će samo 1077 sretnika koji ulaznice nabave na vrijeme, poručuju organizatori iz Tvrđave kulture Šibenik.

[ULAZNICE]
Ulaznice po cijeni od 270 kn možete nabaviti na prodajnim mjestima šibenskih tvrđava (blagajnama tvrđava sv. Mihovila i Barone, u City Point-u) te online u sustavima:

Croatia Tickets – http://bit.ly/MichaelKiwanukaCroatiaTickets
Eventim – http://bit.ly/MichaelKiwanukaEventim

Detalji:

Datum:
10. srpnja 2019.
Vrijeme:
21:00 - 23:00 CEST

Lokacija

Tvrđava sv. Mihovila
Tvrđava sv. Mihovila
Šibenik,
Pogledaj na Google maps-u