Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Šajeta u Saxu!

12. siječnja @ 21:00 CET

Nakon velike #DupliAlen manifestacije u listopadu, dašak Kvarnera i Istre dolazi nam ponovo u Sax i to u subotu, 12.siječnja. Za to će zaslužan biti, a tko drugi nego Šajeta, u širim narodnim masama poznat i kao Istradamus! Cijena ulaznica za ovaj velebni spektakl je 50/65 kn i mogu se kupiti tijekom radnog vremena Saxa, a informacije o početku prodaje bit će dostupne uskoro.

Šajeta je grupa osnovana 1993. u Opatiji i jedna je najistaknutijih predstavnika legendarnog ča-vala. Karizmatični frontmen Dražen Turina početkom 90-ih osniva sastav ‘Yars’ u kojemu vrlo brzo počinje pisati skladbe na čakavštini. Zvali su se ‘Šajeta & Capra d’oro’, ali ubrzo mijenjaju ime u Šajeta što na čakavštini znači „grom“. Do sada su izdali šest albuma: Čestitke i aplauzi (1994.), Blues berača šparuga (1996.), Božja beseda i vražje delo (dvostruko izdanje, 1997.), Istradamus vulgaris (2000.), Doba vodenjaka (2003) i Kope i špade (2007.). Kad čujete megahitove kao što su “Party za ekipu”, “Košulja plava”, “Evergrin”, “Moji koraki” i “Leteća Barbara” naprosto ne možete ostati ravnodušni.

Šajeta ga snažno zadaje na svakom koncertu koji počesto traju i duže od sata pa tko preživi i još se sjeća svega dan nakon, taj je pravi hadžija.

Cijena ulaznice: 50 kn u pretprodaji, 65 kn na dan koncerta

Detalji:

Datum:
12. siječnja
Vrijeme:
21:00

Lokacija

Sax – klub hrvatskih glazbenika
Palmotićeva ulica 22
Zagreb, 10000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u