7. prosinca 2016.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Brkovi zatvaraju fantastičnu godinu koncertnim aktivnostima

Punk folk wellness mašina Brkovi 2016. zaključit će furioznom serijom koncerata, a jednakim intenzitetom nastavit će i u prvim mjesecima sljedeće godine.

Prosinački tour Brkovi su započeli u zabočkom Regeneratoru eksplozivnim nastupom koji je u svom finalu, na pjesmi «Bolje da sam s frendovima pio rujno vino» imao pravu invaziju fanova na pozornicu. The Club u Jesenicama vidjet će i čuti Brkove 16. prosinca, a dan kasnije bend će se spustiti do legendarnog Orto Bara u Ljubljani. Zadnji dani ove godine rezervirani su za Vinkovce i Beograd. Vinkovački Marinfest na rasporedu je 28. prosinca, a beogradski Depo 30.
Prvi nastup u 2017. Brkovi će imati u labinskom Alter Egu 20. siječnja. Slijede im Solin (Kameleon, 3. veljače), Dubrovnik (Lazareti, 4. veljače) i Nedelišće (Čehaj Fest 24. veljače). I dok se kalendar grupe ubrzano popunjava najdalji dogovoreni nastup je onaj 20. svibnja na moto susretima u Pleternici.

Trubulentnu godinu Brkovi će pamtiti po nekoliko izuzetnih stvari. Grupa je obogatila svoju diskografiju albumom «Torzo Dade Topića» s kojeg su skinuta tri odlična singla: «Seks i droga», «Meti ispred zvojih vrata» i «Ovce», u kojem su vokalne snage udružili sa Sassjom. Album je koncertno promoviran na više od 40 svirki među kojima su najviše ostale upamćene dvije Tvornice kulture, u beogradskoj Hali sportova, Dublinu te na Blokstok festu u Novom Sadu gdje je izazvan pravi kaos među više od 9000 fanova.

Foto: Roberto Pavić