Pionir electro swinga Parov Stelar najavio nastup u Domu sportova
18. prosinca 2016.
Nikola Knežević (2323 Članci)
Podijeli

Pionir electro swinga Parov Stelar najavio nastup u Domu sportova

Čovjek koji je već nekoliko puta rasplesao hrvatsku publiku, Parov Stelar, ponovno stiže sa svojim bendom u Hrvatsku. 

Jedan od pionira glazbenog smjera electro swing redovito puni koncertne dvorane i druge prostore gdje god dođe, a za sljedeću godinu najavio je brojne datume u sklopu svoje The Burning Spider turneje. 7. travnja (petak) 2017. godine dolazi i u Dom sportova u Zagrebu.

Za one koji ne znaju u pitanju je austrijski DJ i produent Marcus Füreder koji je krenuo osvajati svijet krajem devedesetih godina. Zarazio je publiku odličnom kombinacijom jazza, housea, electra i breakbeata koja se prvo proširila na Europu, a potom i na cijeli svijet što dovoljno govori brojka od 600 koncerata. Rasprodao je tijekom karijere i dvorane u najvećim svjetskim glazbenim središtima poput New Yorka, Londona, Pariza i Berlina, a punio je i prostore velikih svjetskih festivala poput Glastonburya, Szigeta i Coachelle.

Njegov zarazni zvuk privukao je i brojne druge glazbenike pa je tako surađivao s Lanom Del , Rey, Tonyem Bennetom i Lady Gagom, Bryanom Ferryem i drugima. Njegove produkcijske majstorije možete čuti i u brojnim filmovima, serijama i TV reklamama.

Početkom godine je objavio prvi live album “Live @ Pukkelpop”, a nedavno je izbacio i novi singl “Grandpa’s Groove” s kojim najavljuje novi album kojeg ćemo čuti i u Zagrebu. Već je prije dvije godine nastupio u prepunom Boćarskom domu, a svakako ne možemo zaboraviti niti nastup na nikada prežaljenom Terraneo festivalu u Šibeniku.

Ako ste jedan od onih koji na spomen Parov Stelara cupkate nogom, svakako nabavite ulaznice i vidimo se u Domu sportova. Ulaznice kreću u prodaju u ponedjeljak, 19. prosinca, a early bird cijena je 230 kuna koja traje do 15. siječnja ili do isteka zaliha. U pretprodaji ulaznice će biti dostupne po cijeni od 280 kuna, a na dan koncerta po 330 kuna. Možete ih kupiti u sustavu Eventima, Dirty Old Shopu, Dallas Music Shopu Rijeka i Dallas Recordsu (Zagreb, Paromlinska 49/1).