RIJEČ UREDNIKA: S radom počeo novi glazbeni portal – Music Box
17. siječnja 2017.
Nikola Knežević (2346 Članci)
Podijeli

RIJEČ UREDNIKA: S radom počeo novi glazbeni portal – Music Box

Godinu i mjesec dana prošlo je od ideje do realizacije novog hrvatskog glazbenog portala – Music Box.

Zašto Music Box? Zašto glazbeni portal? U današnje vrijeme, nažalost, mnogo toga se nameće slušateljima, gledateljima i čitateljima, pa tako i glazba. Živimo u vremenu loših trendova, piše se samo o onome što donosi klikove, prati se samo ono što je “zanimljivo” široj masi, a tako u konačnici reagiraju i vlasnici mnogih klubova u Hrvatskoj koji zbog zarade puštaju glazbu koja je sve samo ne glazba. Takav trend se mora promijeniti, mladi moraju znati što je dobro, a što nije, zašto je neka glazba kvalitetna i suprotno. O kvalitetnoj glazbi se treba pisati i za kvalitetnu glazbu uvijek treba osigurati medijski prostor.

Upravo iz tog razloga osmislili smo projekt Music Box koji je i zaživio. Riječ je o portalu za sve ljubitelje domaće i strane glazbe, kantautorske scene te filmske glazbe i kulture. Oko projekta okupljeno je nekoliko dugogodišnjih radijskih djelatnika, DJ-a, producenata i fotografa, ljubitelja kvalitetne glazbe koji će raditi na recenzijama, intervjuima, izvješćima s koncerata i festivala. U sljedećem periodu radit ćemo i na proširenju uredničkog tima portala, a cilj nam je u dogledno vrijeme organizirati i glazbene radionice, edukacije i ostala događanja koja će okupljati prije svega mlade ljude željne usvajanja znanja. Svakako moram spomenuti kako je na izradi web stranice radila tvrtka Live studio koja je sve naše vizije pretvorila u web stranicu za koju smo uvjereni kako će biti redovna stanica za brojne ljubitelje glazbe.

Za mene je glazba život, bez nje ne mogu zamisliti niti jedan dan. O glazbi treba pričati i raspravljati, mnogi se s njom bude, žive tijekom dana i liježu navečer, a takvo iskustvo i takvu ljubav želimo prenijeti i na druge. Nije uzalud jedan od najvećih, Ludwig Van Beethoven, jednom rekao kako je „glazba otkriće veće od sve mudrosti i filozofije“.
Stoga, zajedno uživajmo u ovoj glazbenoj kutiji.

Glavni urednik
Nikola Knežević

Foto: Screenshot