Povratak Goldfrappa najavnim singlom nadolazećeg albuma “Silver Eye”
24. siječnja 2017.
Zorislav Knežević (69 Članci)
Podijeli

Povratak Goldfrappa najavnim singlom nadolazećeg albuma “Silver Eye”

Nakon četiri godine, londonski elektro pop duo Goldfrapp konačno imaju lijepe vijesti za vjerne obožavatelje.

Dugo očekivani sedmi album “Silver Eye” ugledat će svjetlo dana 31. ožujka u izdanju Mutea. Alison Goldfrapp i Will Gregory najavi su pridružili službeni audio prvog singla “Anymore”. Sudeći prema reakcijama, pjesma je naišla na veliko odobravanje. Elementi underground elektronike i senzualna melodija još jednom ulijevaju povjerenje prema beskrompromisnom duu.

Novi materijal je svojevrsni nastavak “Tales of Us” iz 2013. godine, potpomognut produkcijom Johna Congletona i Bobbyja Krlica aka The Haxan Cloak. Apstraktne gitarske teksture dodao je suradnik Briana Ena Leo Abrahams.

O nastajanju albuma, Alison Goldfrapp ističe: “Nikad se nismo voljeli ponavljati. Nerijetko reagiramo na stvari koje smo netom učinili. Volimo nesvjesnu spontanost. Tek kroz proces pokušavamo shvatiti o čemu se točno radi. Fanovi koji su s nama ‘zaglavili’ već su prisvojili tu ideju i uzbuđeni su mišlju kako ne znaju što sljedeće očekivati”.

Will Gregory dodaje: “Smatram da dok stvaraš album imaš osjećaj kao da si se izgubio u šumi. Pokušavaš shvatiti zanimljiv put. Ne znaš hoće li završiti slijepom ulicom ili nečim posebnim i nikad ne znaš kada stati jer bi se negdje iza ugla mogao pojaviti lijep vidik”.

Promotivni nastup povodom izlaska albuma Goldfrapp će održati u londonskom Roundhouseu 27. ožujka.

Popis pjesama:
01. Anymore
02. Systemagic
03. Tigerman
04. Become The One
05. Faux Suede Drifter
06. Zodiac Black
07. Beast That Never Was
08. Everything Is Never Enough
09. Moon in Your Mouth
10. Ocean