Poslušajte novi mini abum Jonathana
13. veljače 2017.
Nikola Knežević (2778 Članci)
Podijeli

Poslušajte novi mini abum Jonathana

Riječka grupa Jonathan objavila je u ponedjeljak, 13. veljače točno u 9:00 svoje novo izdanje, mini album “To Love…“.

Novi uradak od osam pjesama prvi je dio izdanja, a “To Love…” će u sljedećoj fazi dobiti nastavak “Or To Hold” čime će se potpuno zaokružiti novo Jonathanovo glazbeno poglavlje.

Nastavljajući se na sjajan debi “Bliss”, “To Love…” pokazuje koliko su se Jonathan kreativno razvili, a kritika već hvali svjetsku produkciju, odlično odsviranu glazbu, sjajan vokal i dojmljive tekstove, te kompleksniji, ozbiljniji i mračniji album koji je, kažu, istovremeno vrlo snažan i pun energije i razoružavajuće iskrenosti. Svrstavajući ga u vrh svjetskog indie rocka glazbeni kritičari već mu predviđaju titulu jednog od ovogodišnjih najboljih albuma hrvatske produkcije nazivajući ga rijetko viđenim glazbenim djelom koje vas tjera da ga slušate iznova.

Pjesma “Battles”, otvarajuća skladba album pokazuje bogate aranžmane te se prelijeva u “Coming Again” koja odaje klasični zvučni potpis Jonathana. Umirujuća “Leaving Here” nadopunjuje se s “Days” koja kulminira prema kraju te se vraća u laganiji tempo s “Moments” da bi sve prešlo u slojevitu i moćnu “Heaven” koju prati sjajan novi video spot i rasplesanu “Who Lies To Whom” koja je već testirana na koncertima. Izdanje zatvara fantastična alt pop “Allison” koja ujedno i otvara liniju prema nastavku i drugom dijelu albuma “Or To Hold”.

Pjesme su snimljene u studijima York i GIS u suradnji s Matejom Zecom i Danielom Garciom, a u album je uključena i zadnja finiširana pjesma, “Allison”, realizirana u studiju Marka Mrakovičića s kojim će nastaviti raditi na albumu “Or To Hold”. Popis gostujućih glazbenika donosi starog suradnika, saksofonista Ivana Kovačića Kovu te cijeli niz novih – Ana Jakšić i Diane Kovačić pjevale su prateće vokale, Tea Grubišić Mihalić, Eduard Kraljić i Sebastian Amadeo Mavrić su odsvirali violine, a Daniel Garcia i Darko Terlević klavijature. Autor naslovnice je Mislav Lešić aka Džedaj.

Nove pjesme spadaju u njihova kreativno najjača ostvarenja, a hvalospjevi kritike govore da će ovo izdanje Jonathanima zacementirati mjesto u samom vrhu regionalne scene.

Album možete poslušati na Bandcampu.

Popis pjesama:
1. Battles
2. Coming Again
3. Leaving Here
4. Days
5. Moments
6. Heaven
7. Who Lies To Whom
8. Allison

Uskoro donosimo recenziju ovog izdanja.

Izvor: LAA

Foto: Doris Fatur