IZVJEŠĆE: Iznimno uspješan bendovski povratak Ede Maajke u Tvornici kulture
19. ožujka 2017.
Helena Ernoić (69 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Iznimno uspješan bendovski povratak Ede Maajke u Tvornici kulture

Trebalo je sedam godina da Edo Maajka ponovno okupi bend, a ako je suditi po koncertu koji je održao ove subote u zagrebačkoj Tvronici kulture, to mu je bio odličan potez za koji se nadamo da će ono najbolje tek donijeti.

Dvadesetak minuta nakon 22 sata na pozornici se pojavio bend u sastavu Mario Rašić, Yogi Lonich, Toni Starešinić i Mirsad Dalipi. Usudila bih se reći da je Edo pokupio «crem de la creme» glazbenika. A Edo, onakav jednostavan kakvog ga publika poznaje, stao je na pozornicu, duboko se naklonio i set otvorio uz «Paniku». Tvornica je lijepo bila popunjena, no još je bilo publike koja je pristizala. Od prve minute pjesme, prvi redovi su skakali, a pozitivna energija se počela širiti dvoranom. Edo je pozdravio publiku i zahvalio im se na dolasku, govoreći kako je jako uzbuđen i osjeća se kao da mu je ovo prvi koncert u životu. Pohvalio se da je za ovu prigodu, ako ne računa vjenčanje, prvi put kupio sako.

U publici se doista moglo vidjeti i starije i mlađe populacije, kao i velik broj starih obožavatelja koji su ovoga puta mogli čuti neke stare hitove u novom aranžmanu. Među njima je svakako i «Saletova», koja u ovom sastavu zvuči još ozbiljnije uz nešto više funky elemenata. Naravno, publika si je dala oduška i otpjevala refren, a kraj pjesme zaključila velikim pljeskom. Jednako zanimljiv aranžman je dobila i pjesma «Jesmo l’ sami», koju je publika dočekala s rukama u zraku.

Na set listi su se našle i nove pjesme koje je, sudeći prema reakcijama, publika dobro prihvatila. «Ne mogu disat» novi je singl koji je prije nekoliko dana dobio i svoj video uradak, a dobar dio onih koji su se našli u Tvornici su pokazali da su napravili «domaću zadaću» i već naučili tekst. Zanimljivo je bilo slušati pjesmu «Bolje je bolje» za koju je Edo rekao da su ju samo tri puta probali, od čega je taj treći put bio na probi prije koncerta. No, kaže da mu je ta pjesma najdraža pa su ju morali uvrstit u repertoar.

Najupečatljivija pjesma je bila «Jebo Vladu», koja je «zapalila» publiku od prve do posljednje sekunde, koja je dobar dio pjevala i izvikivala. Kako se približavao kraj večeri, energija je samo rasla, jer su se nanizali hitovi poput «Pržiii» i «No sikiriki». Rekli bi da je šećer ostavljen za kraj. Kraj na kojem je publika odmah tražila bis. Edo se s bendom vratio na pozornicu, ali bis je bio jako kratak.

Neki će možda zamjeriti što koncert nije bio nešto duži, ali treba imati na umu da je ova ekipa odradila svega šest-sedam proba. Bio je ovo jako dobar povratak. Tvornica se lijepo popunila, publika je pružila dobru energiju, a i zvuk je bio dobro postavljen u smislu da nije bilo previše glasno pa se u koncertu moglo uživati uz dobar omjer novih i starih pjesama.

Set lista
Panika
No pasaran
Saletova
Jesmo l’ sami
Ne mogu disat
Trpaj
Dolazim i odlazim
Ove godine slavim
Bolje je bolje
Recitacija
Ratata
Jebo Vladu
Od sutra
Mater
Pržiii

Sve prolazi
No sikiriki