Gdje je “nestala” Amy Lee iz Evanescencea?
25. ožujka 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Gdje je “nestala” Amy Lee iz Evanescencea?

Mnogima jedan od najdražih rock vokala “dugo” je bio izvan pogona, barem što se tiče grupe Evanescence koja je zadnji album objavila 2011. godine.

U međuvremenu bilo je koncerata za Evanescence, ali ništa konkretno. U godinama dok je grupa bila slabo aktivna Amy Lee se posvetila svojem privatnom životu, ali i solo projektima. 2013. godine se udružila sa skladateljem Daveom Eggarom kako bi radila na filmskoj glazbi i to je uglavnom ono čime se najviše bavila i od čega smo nešto konkretno dobili. 2014. objavljuje soundtrack album “Aftermath” sa spomenutim skladateljem, a potom 2016. godine EP s cover pjesmama. S obzirom da u svom životu ima i  malo dijete logičan nastavak je objavljivanje albuma za djecu “Dream Too Much” 2016. godine.

Jedini američki broj jedan singl Evanescencea iako su diskografski vrlo uspješna grupa

Što se tiče Evanescencea 2015. godine je izjavila kako ne radi na novim pjesmama, da bi u prosincu iste godine izjavila da će raditi na završetku pjesama iz 2010. godine koje su odbijene od strane Wind Up Recordsa zbog čega je bila razočarana, no nastavila je i od ljutnje napravila, kako je rekla, najheavymeatlski album Evanescencea 2011. godine. Vratimo se u 2016. godinu u kojoj je osim dječjeg albuma radila i na filmskoj glazbi da bi 2017. godine, prije nekoliko dana, objavila i službeni singl “Speak To Me” u kojem se nalazi tematska glazba s kraja filma “Voice From The Stone”.

Ujedno je objavila i jednu lijepu vijest za sve obožavatelje Evanescencea. Naime, dok je pričala o svom novom singlu “Speak To Me” na AOL-u govorila je o “novom albumu grupe” te sve pojasnila riječima: “Radimo na nečemu…nije to baš novi album Evanescencea. To je nešto drugo, stoga se pripremite na nešto totalno drugačije”. Ujedno je izjavila da je jako ponosna na sve što su napravili od novih materijala, bili oni dobri ili loši.

Što god dobili od novog materijala, lijepo je ponovno čuti Amy Lee.