IZVJEŠĆE: Paunovo perje i ska-rock spektakl u Domu Sportova
27. ožujka 2017.
Filip Bahun (14 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Paunovo perje i ska-rock spektakl u Domu Sportova

Kawasaki 3p na svom najvećem samostalnom koncertu u karijeri sa stilom su potvrdili da ih se s pravom svrstava među sam vrh domaće alternativne glazbene scene.

Na dugo očekivani ska-rock spektakl skupilo se oko 3000 posjetitelja, što je ujedno i njihova najveća publika do sad. Već na prvi pogled moglo se primjetiti kako se u publici nalaze različite generacije, od onih kojima je ovo možda bio prvi koncert do veterana koji su uz njih kroz karijeru dugu gotovo 25 godina. Od svojih početaka 1993. godine pa do danas, band je promjenio devet članova, a u sadašnjem sastavu nastupaju od 2013. kada i počinju s radom na svom trećem albumu – „Goli Zbog Pasa“, koji je izašao dvije godine kasnije. Subotnji koncert u Domu Sportova kulminacija je karijere ispunjene brojnim nastupima na festivalima kao što su Špancir fest, Exit, INmusic, Terraneo i samostalnim koncertima diljem regije.

Koncert su otvorile zamamne djevojke u bijelim košuljama, koje su uz stihove „Malo vas je, malo vas je pičkice“ podigle publiku za dolazak benda koji je energično otvorio nastup s „Veliki dispečer“. Da to nije bio samo običan glazbeni koncert, već pravi performans govori scena u kojoj je pjevač Tomislav Vukelić „Tomfa“ okružen djevojkama u paunovom perju u melodije Kawasaki 3p-a ubacio legendarne stihove „I just call to say I love you“ Stevieja Wondera na opće oduševljenje publike. Atmosferi je pridonijelo i vrhunsko odrađeno osvjetljenje koje je svojim ritmičnim izmjenjivanjem stvaralo stadionski ugođaj dok je iza benda na velikom platnu glazbu pratio video show Marija Kovača. Poznati hrvatski redatelj je tako bio protagonist nekoliko spotova tematski povezanih s pjesmama, od bizarnog shadow-boxinga na „Mate Parlov“ do soft S&M igrica.

Repertoar dug više od dva sata su činili dobro poznati hitovi tri dosadašnja studijska albuma začinjeni ponekim maštovitim izletom kao kad su se na „Idu Bugari“ bendu priključila još dva bubnjara ili mali puhački orkestar na „Puta Madre“. Uz ples i dobro popunjeni popratni program momci iz Kawasaki 3p-a uspjeli su održati show na razini do samog kraja pa su tako nakon opetovanih ovacija publike i povika „Malo vas je, malo vas je“ izašli na čak dva bisa, koji su završili simboličnim ponavljanjem „Puta Madre“.  Sigurni na svom terenu, Kawasaki 3p održali su svoju riječ i priredili publici pravi muzički teatar.

Foto: Nikola Knežević