Frank Turner, The Membranes i Svemirko finalna imena odličnog SuperUho festivala
11. svibnja 2017.
Nikola Knežević (2609 Članci)
Podijeli

Frank Turner, The Membranes i Svemirko finalna imena odličnog SuperUho festivala

Više nema nikakve dvojbe da će ovogodišnji SuperUho Festival biti sadržajno i programski najbogatiji dosad.

Finalna objava glavnog festivalskog programa donosi još tri vanserijska imena: sjajnog engleskog folk-punk kantautora Franka Turnera & The Sleeping Souls, britanske post-punk legende The Membranes, te našu uzdanicu pop psihodelije znanu kao Svemirko.

Kad je prije 6 godina Frank Turner sa svojim The Sleeping Souls premijerno nastupio u Hrvatskoj na prvom Terraneu, došao je kao jedan u nizu nadarenih britanski kantautora koji je već imao velik broj fanova i na istoku Europe. Bilo je ipak nešto u njemu što ga je izdvajalo iz te hrpe mladih glazbenika, budući da su iz njegovih pjesama jasno progovarali utjecaji Billyja Bragga i Joea Strummera, a koncerti su u pravilu bili tulumi puni pozitivnih emocija i nesputane energije. Tako je bilo i na tom prvom njegovom nastupu u ovom dijelu svijeta, a samo godinu dana poslije sve se promijenilo. Frank je dobio poziv da nastupi na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Londonu pa su njegovu rock’n’roll himnu 21. stoljeća “I Still Believe” uživo mogle čuti stotine milijuna ljudi diljem zemaljske kugle. Uslijedio je potom i rasprodani koncert u londonskoj Wembley areni i postalo je jasno da je polako, ali sigurno, zakoračio u prvu ligu otočkog rock’n’rolla, tako da se malo tko iznenadio kad je 2013. objavljeni “Tape Deck Heart” zasjeo na sam vrh najprodavanijih albuma u Velikoj Britaniji.

Jednako je dobro prihvaćen i sljedeći, 2015. objavljen i još uvijek aktualan album “Positive Songs for Negative People” koji promovira i na ovoj ljetnoj turneji, s razlikom da se isti još bolje primio na euopskom kontinentu gdje je Frank zaposjeo glavne pozornice najvećih ljetnih festivala, a klubovi koje je do prije nekoliko godina mogao samo sanjati postali su premali. Nadati se da će u takvoj konkurenciji Frank pronaći vremena za dolazak u Primošten činilo se besmislenim, ali činjenica da će SuperUho ove godine između ostalih ugostiti i jednog od njegovih najvećih heroja Billyja Bragga očito je bila presudna za njegovu odluku da između niza mega festivala još jednom svrati na obalu Jadrana i to na jednu od njenih najljepših točaka. Nema nikakve sumnje da će, za mnoge jedini legitimni nasljednik Joea Strummera u Primoštenu napraviti spektakl za pamćenje.

Izvođači koji su trenutno potvrdili svoj dolazak na 4. SuperUho Festival su: Billy Bragg, Blanck Mass, Buzzcocks, Conor Oberst, Frank Turner & The Sleeping Souls, Frankie Cosmos, Gracin, Jessy Lanza, Liars, M. Ward, Mašinko, The Membranes, Sara Renar, Shellac, Straight Mickey And The Boyz, Svemirko i Trobecove Krušne Peći.

Ulaznice po cijeni od 250 kuna mogu se kupiti do 18.6., a do istog će se datuma moći kupiti i kamperske ulaznice po cijeni od 120 kuna. Komplet koji omogućava posjetu svim zbivanjima u sklopu festivala te petodnevno kampiranje na prekrasnoj lokaciji košta 370 kuna te predstavlja najizazovnije glazbeno ljetovanje na Jadranu. Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim pretprodajnim mjestima:

 Turistička agencija Laguna (Tepli bok 25), Primošten

CD Shop Butiga (Jurja Šižgorića 2), Šibenik

Caffe bar Basket (Domovinskog rata 42), Split

Dallas Music Shop (Splitska 2), Rijeka
Dirty Old Shop (Tratinska 18), Zagreb
Rockmark (Berislavićeva 13), Zagreb

Ulaznice je moguće kupiti i putem internet servisa Dirty Old Shopa i Rockmarka Nakon isteka razdoblja prodaje ovog paketa cijene ulaznica će biti 290 kuna do 7.8. te 320 kuna na ulazu. Cijene kamperskih ulaznica će biti 150 kuna.