INTERVJU S TRAGOVIMA: “Nastavljamo raditi s Denisom Dumančićem kao autorom naših pjesama”
16. svibnja 2017.
Nikola Knežević (2265 Članci)
Podijeli

INTERVJU S TRAGOVIMA: “Nastavljamo raditi s Denisom Dumančićem kao autorom naših pjesama”

Mladi bend Tragovi nedavno je objavio suradnju s Denisom Dumančićem na pjesmi “Sve na ljubav miriše”.

Razgovarali smo s grupom Tragovi i saznala pokoju informaciju o ovom novom imenu na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Novi ste mladi bend na sceni, možete li nam se ukratko predstaviti?
Mi smo koprivnički bend koji postoji od studenog 2014. godine, a okupili smo se s ciljem kako bismo svirali pop, rock i zabavnu domaću glazbu i kako bismo ostavili ”trag” u srcima publike. Članovi benda su: Dejan Petričević – solo gitara, Dario Horvatić – bas, Dominik Šikulec – klavijature, Kristijan Petrikovski – bubnjevi i Mihael Bogčev – vokal.

Odlična suradnja s Denisom Dumančićem. Kako je zapravo došlo do nje?
Do suradnje s Denisom došlo je nakon jednog poziva našeg pjevača Mihaela kojim je ukratko predstavio bend što je zaintrigirao Denisa toliko da dogovorimo susret s njim. Kroz nekoliko druženja i razmjenjivanja mišljenja i iskustva, Denis je odlučio napraviti nam pjesmu. Već tada smo smatrali da smo napravili uspješan posao, jer kada Denis pristane raditi pjesme za tebe, to nije mala stvar s obzirom na to da svakodnevno dobiva pozive raznih bendova za suradnju.

Spot za pjesmu „Sve na ljubav miriše“ sniman je u Grazu. Odakle ideja?
Dugo smo razmatrali lokacije za snimanje spota. Htjeli smo da nam ovakvu dobru ljubavnu priču, kakvu priča pjesma, prati i dobar videospot. Mnogo smo surfali po internetu i razgledavali gradove i detalje za koje smo htjeli da ih spot ima. Na kraju smo izbor suzili na nekoliko gradova i, uz konzultacije s Denisom, odabrali Graz.

S kim biste voljeli surađivati i tko su vam glazbeni uzori?
Želje za suradnjom su nam ispunjene. Nastavljamo raditi s Denisom kao autorom naših pjesama te, uz njegovu pomoć, i dalje osvajati srca publike. Također, on nam je i jedan od glazbenih uzora jer svi volimo glazbu koju je radio i još uvijek radi s Letećim odredom. Od ostalih, svako u bendu ima nekog svog uzora pa svakako još možemo spomenuti bendove poput Parnog valjka, Prljavog kazališta, Bijelog dugmeta i Plavog orkestra.

Kakvi su vam planovi za budućnost?
Kao što smo već i spomenuli, nastavljamo suradnju s Denisom te se nadamo kroz nekoliko godina izdati i album, a nakon toga početi svirati koncerte na kojima ćemo izvoditi uglavnom naše autorske pjesme. Veselimo se novim izazovima i uzbuđenjima.

Intervjuirao Hamar Media