FOTOGALERIJA: Fatboy Slim na Sea Staru dokazao zašto je svjetska house institucija
28. svibnja 2017.
Nikola Knežević (2324 Članci)
Podijeli

FOTOGALERIJA: Fatboy Slim na Sea Staru dokazao zašto je svjetska house institucija

Zagužvalo se na Sea Star festivalu i drugog dana, odnosno trećeg ukupno, ako ćemo računati nulti dan. Ovo je bio sadržajno možda i najbolji dan ovog festivala koji je po prvi put održan u Umagu pod Exit organizacijom.

Opet su Nautilus arena i Tesla main stage bila dva mjesta gdje se najviše ljudi okupljalo, iako treba pohvaliti i male pozornice gdje se većinom vrtila elektronska glazba, dubstep, drum ‘n’ bass i slično. Na Nautilus stageu nastupili su Sasja, Artan Lili, Jonathan, Elemental, Brkovi, Pips, Chips & Video Clips,  Pendulum DJ set i drugi, dok je na Tesla pozornici ovoga puta program bio više elektronski pa su tako osvojili Teslu osvojili Nipplepeople, Spiller i legendarni Fatboy Slim koji je ispred 20 tisuća obožavatelja pokazao zašto je jedna od najvećih faca na svijetu i velika house institucija.

Nakon što je nebo iznad lagune do posljednje točke ispunio vatromet višestruko veći i od onoga sa otvaranja festivala, Fatboy Slim je svoju krilaticu “Eat. Sleep. Rave. Repeat.” sproveo u djelo! Cijeli Addiko Tesla Stage se tresao uz hitove “Rockafeller Skank”, “Right Here, Right Now”, “Ya Mama” i brojne druge u specijalnim aranžmanima i miksu u kojem sebi nije dao predah niti za jednu jedinu sekundu. Fatboy Slim at Sea Star Festival 2017

Skup plesnih kolosa, poznatih po epohalnim nastupima na najvećim festivalskim pozornicama, na Sea Stariu je upotpunio berlinski techno heroj Paul Kalkbrenner koji je ekskluzivno u regiji predstavio svoj “Back to the Future” set s kojim oživljala duh rave scene iz ranih 90-ih. Tvorac elektronskog klasika “Sky & Sand” ispunio je glavnu pozornicu nepogrešivim miksom rijetkih komada koji su udarili temelje modernoj muzici. Sam Paul bio je izrazito emotivan priredivši istinski poseban događaj uz spektakularnu završnicu tijekom koje smo zajedno dočekali izlazak sunca nad okončanim glavnim dijelom premijernog Sea Star festivala.

Savršenu uvertiru u Kalkbrennerovo festivalsko finale s vrhunskim osjećajem priredio je zagrebački techno virtuoz Petar Dundov, koji je dokazao zašto nastupa rame uz rame sa svjetskim velikanima.

Mahmut Orhan za kraj Sea Stara

Svjetski superstar producent i DJ Mahmut Orhan poziva sve na veliki, cjelodnevni “closing party” na plaži velike lagune Sea Star Festivala! Oproštajni tulum počinje već od 12 sati i kako je prvotno najavljeno, ulaz je potpuno slobodan za sve.

Foto: Nikola Knežević