IZVJEŠĆE: Ministry u Tvornici kulture jednom riječju – razbio!
8. lipnja 2017.
Željka Šimić (19 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Ministry u Tvornici kulture jednom riječju – razbio!

Bilo je petstotinjak fanova koji su u koliziji s bendom stvorili sjajnu atmosferu, tako da je koncert više podsjećao na ogromni tulum, umjesto na svirku.

Fanovima bend nije potrebno predstavljati, za one druge, ukratko, Ministry su osnovani 1981. u Chicagu i u najranijoj fazi djelovali kao new wave synthpop bend čiji je debi “With Sympathy” čak ušao u gornji dom Billboardove ljestvice. No, već s drugim izdanjem, “Twitch” iz 1986., a pogotovo albumom “The Land Of Rape And Honey” napravio je krucijalan zaokret prema zvuku po kojem je ušao u glazbenu povijest. I ulazi i dalje po onom viđenom u Tvornici kulture.

Ok, jedini originalni i stalni član benda je Al Jourgensen, čovjek koji je po mnogima medicinski i glazbeni fenomen. Ovo prvo jer je još živ iako je nebrojeno puta bio u klinikama za odvikavanje od droge, više puta proglašavan mrtvim ili nestalim. Al je, uz krojenje kompletnog glazbenog žanra, uspješno surađivao s mnogim glazbenicima, oformio još nekoliko uspješnih bendova (Revolting Cocks, Lard…), brojnim obradama pokazao širinu glazbenog znanja, a uspio je čak uloviti i nominaciju za Grammyja.

Čovjek koji je na pragu šezdesetih, životnog stila takvog kakvim sam ga u gornjim redovima već opisala (FYI, teške droge je uspio uz podršku svoje druge supruge reducirati na konzumaciju marihuane, vina i piva) dva je sata vladao pozornicom bez predaha. Dva sata skakanja, pjevanja, sviranja… Voljeli ga ili ne, zaslužio je ogroman respect.

Set lista:
Psalm 69
Perma War
Punch In The Face
Antifa
Supermanic Soul
Rio Grande Blood
Senor Peligro
Lieslieslies
Let’s Go
Waiting
Worthless
Bad Blood
N.W.O.
Just One Fix
Thieves

Bis
Filth Pig
So What
Khyber Pass