Beograđani Pogonbgd promoviraju novi album na novom PDF festivalu uz Brkove i Gobline
11. lipnja 2017.
Nikola Knežević (2090 Članci)
Podijeli

Beograđani Pogonbgd promoviraju novi album na novom PDF festivalu uz Brkove i Gobline

Grupa Pogonbgd postoji od 2004. godine, prvi album “Moji heroji“ objavili su 2012., a drugi „U samoodbrani“ 2011. godine.

Članovi benda okupili su se oko uličnog punk zvuka, a s vremenom su izgradili autentični glazbeni stil, koji predstavlja spoj punka, rocka i new wavea. Postava Pogona ista je od osnivanja, osim novog bubnjara koji se pridružio 2016. godine:  Sale – vokal/gitara, Dimke – bas/vokal, Građin – gitara/vokal, Dovla – bubanjevi.

Početkom veljače Pogonbgd je objavio svoj novi album „Pogonophobia“, koji sadrži 10 novih pjesama. Album je sniman tijekom studenog i prosinca, a poseban gost na jednoj od pjesama bio je poznati blues glazbenik Dragoljub Crnčević Crnke iz Point blanka. Ubrzo potom objavljen je spot za singl „Vagoni“, a nakon toga su uslijedile svirke u Smederevskoj Palanci, Užicu, Novom Sadu i Beogradu.

Ovaj beogradski sastav nastupit će, zajedno s Brkovima i Goblinima, 16. lipnja, na Palanačkom Dunav festu, koji se ove godine premijerno održava u Bačkoj Palanci. Zajedno s Brkovima, Goblinima i Pogonom na PDF festivalu u Bačkoj Palanci, nastupit će Iskaz, novosadski bend Divlje svinje i lokalne mlade nade Oi!Kača. Festival će biti održan na platou ispred Sportsko – rekreacijskog centra „Tikvara”, a ulaznice su u prodaji po cijeni od 1 000 dinara na svim GIGSTIX prodajnim mestima i u Irish Pabu Old Cellar. Na dan festivala ulaznice će se prodavati po cijeni od 1 200 dinara.