Pussy Riot kreću s produkcijom novog projekta – “Inside Pussy Riot”
24. srpnja 2017.
Nikola Knežević (2521 Članci)
Podijeli

Pussy Riot kreću s produkcijom novog projekta – “Inside Pussy Riot”

Ruski feministički protestantski punk/rock bend ili da ga bolje nazovemo projektom – Pussy Riot, pokreće zajedno s londonskom kazališnom tvrtkom Les Enfants Terribles jedno novo političko kazališno iskustvo pod nazivom “Inside Pussy Riot.”

Ova predstava će govoriti o njihovom uhićenju i zatvaranju nakon performansa 2012. godine unutar katedrale Krista Spasitelja u Moskvi. Nadya Tolokonnikova iz benda, a koja je i sukreator projekta, sudjelovat će u nekoliko odabranih showova tijekom šest tjedana ove jeseni na još neodređenom događaju u Londonu. Pussy Riot i Les Enfants Terribles započeli su i Kickerstar kampanju kako bi financirali produkciju ovog projekta, a glavni cilje je 60  tisuća funti.

 

Tolokonnikova je rekla kako će ovaj komad odvesti publiku na putovanje od 21. veljače 2012. i izvedbe anti-Putinove pjesme “Punk Prayer” sve do njihovog suđenja i zatvaranja.

Les Enfants Terribles su najpoznatiji po nizu sjajnih produkcija, uključujući i onu nominiranu za Oliviera “Alice’s Adventures Underground”.

Podsjetimo, Tolokonnikova je prošle godine zajedno s Peterom Gabrielom, Johnnyjem Deppom. Tomom Morellom i drugim glazbenicima sudjelovala u projektu “Imprisoned for Art”, čiji je cilj bio podizanje svijesti i prikupljanje sredstava za potporu slobode govora.